Playa de Muro

Playa de Muro kaartPlaya de Muro is een relatief nieuwe vakantiebestemming in de baai van Alcudia, die tussen de twee klassieke bestemmingen Port d’Alcudia og Ca’n Picafort is gelegen.

Het strand in het algemeen
Playa de Muro heeft een ongelooflijk mooi strand dat officieel verdeeld is in twee zogenaamde sectoren. Sector 1 ligt centraler en biedt een compleet stuk strand van 3km.

Het strand biedt wit zand en helder water. Het water is ondiep, maar ook weer niet zo ondiep als in Port d’Alcudia. Bovendien is de kans op golven enigszins groter in Playa de Muro.

Playa de Muro strand

Alle noodzakelijke voorzieningen, zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten, zijn er voor bezoekers. Sommige delen van het strand zijn bovendien uitgerust met badmeesters om alle gasten in de gaten te houden.

Een lange steiger strekt zich uit in het water en vanaf hier vertrekken verschillende rondvaartboten. Het einde van de steiger kan ook worden gebruikt om in zee te springen.

Kindvriendelijkheid
Het water is ondiep en er is volop ruimte om te spelen, dus al met al is het een bijzonder kindvriendelijk strand.

Playa de Muro Mallorca

Watersportactiviteiten
Je kunt bij Playa de Muro allerlei watersporten beoefenen, zoals parasailing, banaanvaren, waterskiën en jetskiën. Gasten die niet zo dapper zijn, kunnen kiezen voor de klassieke waterfiets.

Restaurants aan het strand
Er is een keur aan restaurants, cafés en strandbars aan het strand. De straten achter het strand zijn de thuisbasis van een reeks minimarts.

Playa de Muro restaurant

Het stadje Playa de Muro
Playa de Muro is een relatief nieuwe vakantiebestemming die is voortgekomen uit de populariteit van Port d’Alcudia. Veel van de hotels zijn uitgerust met zwembaden en bieden diverse activiteiten die zijn afgestemd op gezinnen met kinderen. Bijvoorbeeld het gezinsvriendelijke Iberostar Alcudia Park, dat zelfs direct aan het strand ligt.

De stad heeft werkelijk alles wat een gezin met kinderen zich voor de zomervakantie kan wensen, zoals supermarkten, restaurants, souvenirwinkels en een apotheek. Als je nog behoefte hebt aan een andere omgeving, zijn het bruisende Port d’Alcudia of de historische wijk in Alcudia dichtbij (markten op dinsdag en zondag).

Alcudia oude stad
Alcudia oude stad

Er is een prachtig waterrijk gebied bij Playa de Muro, bekend als Parc Natural de S’Albufera. Met zijn gevarieerde natuur en ontelbare diersoorten is het park een echt paradijs voor natuurliefhebbers, ongeacht hun leeftijd.


Playa de Muro op de kaart
De satellietafbeelding toont het centrale gedeelte van het strand van Playa de Muro. Je kunt op de afbeelding nog net de lange steiger zien. Port d’Alcudia ligt in het noorden en Ca’n Picafort in het zuiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button