Cala Mondrago

Cala Mondrago kaartHet afgelegen resort Cala Mondrago ligt op ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Cala d’Or aan de zuidoostkust van Mallorca. De afstand vanaf Palma de Mallorca bedraagt 65 km met de auto.

Het strand in het algemeen
Het strand van Cala Mondrago heet officieel Caló de n’Alis, maar wordt meestal Cala Mondrago genoemd.

Cala Mondrago is een heerlijk zandstrand dat door twee rotsachtige landtongen wordt geflankeerd. Het zeewater heeft een prachtige kleur lichtblauw en is kristalhelder.

Cala Mondrago strand

Ondanks de geïsoleerde ligging van het resort kan het strand tijdens de zomerweekenden toch vrij druk worden. Als het te druk wordt, kun je naar het naburige strand van S’Amarador gaan, dat op slechts 400 meter lopen langs de prachtige kustlijn ligt. Zelfs als je een plekje vindt bij Cala Mondrago, moet je S’Amarador overdag bezoeken.

Je kunt je auto gratis parkeren op een parkeerplaats vlakbij het strand.

Kindvriendelijkheid
Dit strand is ideaal voor gezinnen met kinderen. Fijn wit zand en ondiep water. Als je meer ruimte nodig hebt om te spelen, probeer dan eens het nabijgelegen s’Amarador.

Cala Mondrago Mallorca

Watersporten
Alleen waterfietsen, maar de zee is perfect om te snorkelen.

Restaurants aan het strand
Er zijn twee restaurants en twee strandbars aan het strand.

Cala Mondrago hotel

Cala Mondrago vakantieoord
Cala Mondrago is een afgelegen en klein resort met slechts een paar hotels en het is hoogst onwaarschijnlijk dat Cala Mondrago ooit groter zal worden. Het populairste hotel is Hotel Playa Mondrago (zie foto hierboven), dat een paar meter van het strand ligt.

In 1992 werd een groot deel van het gebied rond Cala Mondrago uitgeroepen tot Natuurpark, waardoor het een speciale bescherming tegen toekomstige commerciële ontwikkeling geniet.


Bekijk onze video over Cala Mondrago


Kaart van Cala Mondrago
Op de satellietfoto zie je drie witte stranden en de prachtige turquoise zee. Aan de linkerkant ligt s’Amarador en in het midden Cala Mondrago. Rechts ligt het piepkleine Calo des Burgit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button