Cala sa font Celada

Cala sa Font Celada kaartHet natuurlijke strand Cala sa font Celada bevindt zich op het noord-oostelijke deel van Mallorca, ca. 5km ten westen van het vakantieoord Cala Mesquida.

Het strand in het algemeen
Cala sa font Celada is een zeer mooi strand in een prachtige, natuurlijke omgeving. Door de afgelegen ligging is dit de geheime strandtip voor Mallorca.

Het is een behoorlijke wandeling naar het strand. Je kunt je auto parkeren bij het kleine strand van Cala Estreta en vanaf hier is het nog een uur lopen langs de kust. Een zeer mooie wandeling over een enigszins onbegaanbaar terrein.

Cala sa Font Celada strand

Deze lange wandeling is echter zeer de moeite waard. Het relatief grote strand is bedekt met licht, fijnkorrelig zand en het water is glashelder. Als de wind uit het noorden komt, zijn er vaak golven.

Er zijn geen faciliteiten op het strand en de dichtstbijzijnde strandbar en het toilet zijn enkele kilometers verderop. Dit is echter ook een van de redenen waarom je soms het strand voor jezelf hebt.

Kindvriendelijkheid
Op dagen zonder golven is het strand zeer kindvriendelijk en wordt daarom bekroond met vier sterren. De lange wandeling naar het strand wordt echter niet aangeraden als je kleine kinderen hebt.

Cala sa Font Celada Mallorca

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten.

Restaurants aan het strand
Er zijn in een straal van enkele kilometers geen restaurants of bars te vinden. Dus vergeet niet om voor een hele dag voedsel en water mee te nemen.

Mallorca noordkust wachttoren

Nabijgelegen vakantieoorden
Cala sa font Celada ligt op een prachtige locatie en het dichtstbijzijnde vakantieoord is ver weg. Cala Mesquida is de dichtstbijzijnde stad en heeft een kleiner resort dat zich vooral richt op gezinnen met kinderen.

Het is mogelijk om te lopen van Cala Mesquida naar Cala sa font Celada, maar de wandeling heen en terug duurt in totaal zo’n 3-4 uur. Je hebt de mogelijkheid om een ​​drankje te kopen bij Cala Torta, dat je onderweg passeert.


Cala sa font Celada kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button