Mallorca kaart

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Mallorca? Of misschien ben je al geland en klaar om dit heerlijke vakantie-eiland te gaan verkennen? In beide gevallen is een kaart handig. Hier op de website hebben we twee kaarten. Een gewone kaart met alle grote steden en wegen en een kaart met de 100 mooiste stranden.

Mallorca stranden kaart

De kaart met stranden bevat populaire stranden, kleine verborgen juweeltjes en afgelegen natuurlijke stranden.

Mallorca kaart

Mallorca ligt in het westelijke deel van de Middellandse Zee, op ongeveer 170 km van Barcelona op het Spaanse vasteland. Met een oppervlakte van 3.604 km² en een kustlijn van meer dan 550 km is Mallorca veruit het grootste eiland van de Balearen.

Op de kaart is duidelijk te zien dat het noordwestelijke deel van het eiland het meest bergachtig is. De bergen maken deel uit van de bergketen Serra de Tramuntana, die in het zuidwesten bij het eiland Sa Dragonera begint en in het noorden bij Cap Formentor eindigt. Het hoogste punt van de bergketen is Puig Major op 1.445 meter boven zeeniveau. Er zijn in totaal 11 bergtoppen van boven de 1.000 meter te vinden.

Serra de Tramuntana
Serra de Tramuntana

De bergen beschermen het relatief vlakke gebied in het midden van de kaart, Es Plà. Hier worden de meeste landbouwproducten verbouwd, waaronder druiven voor de beroemde lokale wijnproductie. Mallorca heeft zelfs zijn eigen druivensoort, Manto Negro.

Op de kaart met de stranden kun je zien hoe dicht de stranden aan de oostkust bij elkaar liggen. Ze liggen meestal in prachtige rotsachtige baaien, die in het Catalaans cala worden genoemd. In het zuidwesten van Mallorca is het echter heel anders, hier zijn de stranden doorgaans lang en zanderig. Het bekendste strand is het droomstrand Es Trenc.

Cap de Formentor
Cap de Formentor

In het bovenste deel van de kaart zijn twee schilderachtige schiereilanden te zien. De grootste is het schiereiland Alcudia, terwijl de meest populaire voor een excursie het schiereiland Formentor is. Aan het einde van het 11 km lange (en zeer smalle) schiereiland vind je het uitkijkpunt Cap de Formentor met zijn iconische witte vuurtoren.

Weet je niet waar je moet verblijven op Mallorca? Bekijk dan onze gids met de beste vakantieoorden voor gezinnen met kinderen, een romantisch uitje, een actieve vakantie of een perfecte stedentrip naar Palma de Mallorca.

Back to top button