Cala Santanyi

Cala Santanyi kaartCala Santanyi is een klein en relatief ongerept vakantieoord, dat ongeveer 10km ten zuidwesten van het grotere vakantieoord Cala d’Or is gelegen.

Het strand in het algemeen
Cala Santanyi heeft een mooi en groot zandstrand, dat zich diep in een rotsachtige baai bevindt. Het strand is zeer vergelijkbaar met de stranden van Cala d’Or, maar het strand van Cala Santanyi is ruimer.

Het strand is ongeveer 130 meter lang en 80 meter breed. Het zand is fijnkorrelig, terwijl het water zeer helder en bijna altijd kalm is. Het strand biedt alle gebruikelijke faciliteiten zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten. In het hoogseizoen staat het strand onder toezicht van een badmeester.

Cala Santanyi Mallorca

Achter het strand is er een grote parkeerplaats voor bezoekers die met de auto komen. Dit is ook waar de bus van Cala d’Or stopt.

Kindvriendelijkheid
Meestal is er op het strand volop ruimte om te spelen. Het water is relatief ondiep en er zijn nauwelijks golven, dus in het algemeen is het strand erg kindvriendelijk.

Cala Santanyi strand

Watersportactiviteiten 
Waterfietsen kunnen op het strand worden gehuurd. Bovendien zijn de omstandigheden langs de rotsen om snorkelen goed en ben je in staat om een heleboel mooie vissen te zien.

Er zijn veel ondergedompelde grotten en gaten in het gebied. Het duikcentrum in de stad organiseert uitstapjes naar veel van deze plekken.

Cala Santanyi restaurant

Restaurants op het strand
Achter het strand zijn er een paar restaurants en bars. Er is ook een kleine supermarkt in de buurt, waar je versnaperingen kunt kopen.

Cala Santanyi als vakantieoord
Cala Santanyi is een klein en ontspannen vakantieoord in een mooie omgeving. Het heeft een fijne selectie van restaurants, evenals een paar mini-markten en toeristische winkels.

Er zijn ook enkele grote hotels en privé-appartementen in Cala Santanyi. Een populair hotel is het drie-sterren Aparthotel Pinos Playa, dat prachtig gelegen is in een rustige omgeving en dichtbij het mooie strand.

Cala Santanyi hotel

Het is aan te raden om een auto te huren en een bezoek te brengen aan de vele mooie stranden, kleine steden en natuurgebieden in de omgeving van Cala Santanyi.


Bekijk onze video van Cala Santanyi


Cala Santanyi kaart
Zoals je kunt zien op de kaart is het strand gelegen in een mooie baai, die omringd is door grote bomen. Een beetje naar het zuidwesten zul je Cala Llombards vinden, dat ook een heel mooi strand is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button