Oud stadje Alcudia

Alcudia kaartHet oude Alcudia is het historische centrum van Mallorca. De stad werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht en bleef de best bewaarde middeleeuwse stad van Mallorca. De oorspronkelijke naam was Pollentia en voor vele jaren was het een belangrijke Romeinse vesting.

De indrukwekkende stadsmuren rondom het oude Alcudia werden echter gebouwd in de jaren 1300 door de Spanjaarden. Na vele jaren van langzame erosie zijn ze nu teruggebracht naar hun oorspronkelijke staat. Langs de stadsmuren zijn er 26 wachttorens en een aantal poorten te vinden. Het is mogelijk om over de bovenkant van de muren te lopen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Alcudia oude stad

Alcudia oude stad

Binnen de muren zijn alle smalle straatjes en pleintjes verspreid als een doolhof. Er zijn vele mooie en goed bewaarde huizen en leuke restaurants, cafés en kleine winkeltjes. De historische bezienswaardigheden zijn gecentreerd rond het Placa Constitució.

Alcudia oude stad restaurant

Dinsdag en zondag zijn de dagen met de meeste toeristen in het oude gedeelte van Alcudia. Op deze dagen is het markt, die veel toeristen van heinde en verre trekt.

Alcudia oude stad

Voor toeristen met meer interesse in de geschiedenis, is het archeologisch museum Museu Monografic absoluut een bezoekje waard. Houd er rekening mee dat het museum op maandag gesloten is.

Heb je advies nodig over waar je kunt verblijven op Mallorca? Bekijk dan onze gids met de beste vakantieoorden voor gezinnen, een romantisch uitje of een actieve vakantie.


Bekijk onze film uit het oude Alcudia


Oud stadje Alcudia kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button