Cala Murta

Cala Murta kaartCala Murta ligt in het noorden van Mallorca op het schiereiland Formentor en het populaire uitkijkpunt Cap de Formentor is een paar kilometer verder naar het noordoosten te vinden.

Het strand in het algemeen
Cala Murta is een mooi, afgelegen strand dat diep verborgen in een baai omringd door kliffen ligt.

Het strand is slechts 80 meter lang en 20 meter breed en het zand is een mengsel van kiezels van verschillende groottes. Het water is kristalhelder, maar het is misschien wel de moeite waard om op te merken dat er veel rotsen en kliffen te vinden zijn. Er zijn bijna geen golven waardoor de baai de perfecte plek is voor een ontspannen duik.

Afgezien van een paar tafels waaraan je kunt eten, zijn er verder geen voorzieningen op het strand. Het is niet bijzonder druk bezocht, dus zelfs midden in het hoogseizoen kan het zomaar zijn dat je alleen op het strand zit.

Cala Murta strand

Routebeschrijving: Parkeer op de parkeerplaats Cala Figuera (bij de MA-2210) en loop dan naar het huis vlakbij de parkeerplaats. Er is een pad helemaal vanaf dit huis naar het strand. Het is een wandeling van 20-25 minuten.

Kindvriendelijkheid
Door de vele kiezels op het strand is Cala Murta niet bijzonder kindvriendelijk.

Watersportactiviteiten
Je kunt op Cala Murta geen watersportactiviteiten doen, maar de prachtige baai is wel zeer geschikt om te snorkelen.

Restaurants aan het strand
Er zijn geen restaurants of strandbars in de buurt van het strand of bij de parkeerplaats, dus vergeet niet om eten en veel drinken mee te nemen, vooral als het buiten warm is.

Cala Murta Mallorca

Vakantieoorden in de buurt
Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Puerto Pollensa, dat 13-14km ten westen van Cala Murta ligt. Dit is ook de laatste plaats waar je kunt stoppen om provisies in te slaan.

Tussen Puerto Pollensa en Cala Murta vind je het indrukwekkende uitkijkpunt, dat ook wel bekend staat als Mirador Es Colomer en wat de ideale plek is voor een korte pauze. De wandeling vanaf de parkeerplaats langs de weg naar het uitkijkpunt is slechts een paar minuten.


Cala Murta op de kaart
De ligging van Cala Murta betekent dat het goed is beschermd tegen de wind en golven. Er is nog een vergelijkbaar afgelegen en natuurlijk strand in het noorden dat beter bekend staat als Cala Figuera. Het ongelooflijk populaire strand Cala Formentor ligt ten zuidwesten van Cala Murta.

Gerelateerde artikelen

Back to top button