Stranden aan de noordkust

De noordkust van Mallorca biedt een zeer gevarieerde natuurlijke omgeving. Hier vind je zowel vlakke landbouwgronden, bewaarde stukken drasland en hoge bergen. Om nog maar te zwijgen van de vele mooie stranden.

Het populairste vakantieoord aan de noordkust is ongetwijfeld Port d’Alcudia, dat vanwege het zeer kindvriendelijke strand en de vele activiteiten vooral erg geliefd is onder gezinnen. Mensen die liever een rustigere vakantie hebben, kunnen het nabijgelegen stadje Puerto Pollensa, dat ook een kindvriendelijk strand heeft, bezoeken.

Puerto Pollensa
Puerto Pollensa

Het grootste gebergte in Mallorca is de Serra de Tramuntana, dat zich uitstrekt over het hele noordwestelijke deel van het eiland. De hoogste bergtop is Puig Major, die 10km ten oosten van Port de Sóller ligt. Vanaf het strand Cala Tuent zijn de bergen ook goed te zien.

Cala Tuent
Cala Tuent

De bergketen loopt helemaal door naar het prachtige schiereiland Formentor. Hier vind je vele mooie uitkijkpunten en de populairste is Cap de Formentor op het puntje van het schiereiland. Formentor heeft ook verschillende natuurlijke stranden waarvan Cala Formentor het populairst is.

Het noordelijke deel van Mallorca is ook de thuisbasis van de stad, die volgens historici de oudste stad op het eiland is. Natuurlijk is de stad in kwestie het oorspronkelijke Alcudia. Achter de gerestaureerde stadsmuren bevindt zich een labyrint van smalle straatjes met charmante restaurants en interessante souvenierwinkels. Vooral op dinsdagen en zondagen, als er markt is, kunnen er tijdens het hoogseizoen veel toeristen zijn en dan is de historische stad Pollensa een goed alternatief.

Cala Formentor
Cala Formentor

De combinatie van vlakke wegen en bergwegen heeft dit deel van Mallorca erg populair onder fietsers gemaakt. Je ziet hier niet alleen amateurs maar ook professionele wielerteams, die dit gebied vaak gebruiken voor trainingssessies voordat het wielerseizoen echt begint. Sommige hotels hebben zich zelfs gespecialiseerd in het fietstoerisme.

Klik in het menu aan de linkerkant op de stranden en begin Mallorca te verkennen.


Het noordelijke deel van Mallorca op de kaart
De bergketen Serra de Tramuntana is langs de gehele noordwestkust goed te zien. De beroemde vakantieoorden Port d’Alcudia, Puerto Pollensa en Playa de Muro bevinden zich aan de lange stranden aan de rechterkant van de kaart.

Back to top button