Cala Deia

Cala Deia kaartHet prachtige bergdorp Deia bevindt zich in het noordwesten van Mallorca tussen Soller en Valldemossa. Van het dorp tot aan het strand Cala Deia lopen er 2,7 km lange smalle, kronkelende weggetjes. Het is mogelijk om langs de weg te lopen, maar de meeste mensen nemen toch liever de auto.

Het strand van Cala Deia in het algemeen
Cala Deia is een klein kiezelstrand, gelegen in een schilderachtige omgeving aan een kleine rotsachtige baai. Dit is zonder twijfel het mooiste kiezelstrand van Mallorca.

Cala Deia Mallorca

Het strand is ongeveer 70 meter lang en maar 6-10 meter breed. Kleine delen zijn bedekt met kiezels, de rest met stenen in alle maten. Het water is volkomen helder en nodigt dus echt uit om tussen de rotsen aan weerszijden van de baai te zwemmen.

Het strand heeft nagenoeg geen voorzieningen. Geen ligbedden, geen douches en alleen de twee restaurants kunnen toegang bieden tot sanitaire voorzieningen. Aan de andere kant is er een relatief grote parkeerplaats (tegen betaling) direct naast het strand.

Houd er rekening mee dat er in juli en augustus vooral in het weekend vaak veel toeristen zijn. Cala Deia is daarom het alleraardigst in de vroege en de late zomer.

Cala Deia strand

Kindvriendelijkheid
Alleen kleine stukjes kiezelstrand, verder vooral grotere stenen en rotsen en niet erg ondiep water. Al met al is Cala Deia dus niet echt een kindvriendelijk strand.

Watersportactiviteiten
De kliffen aan beide zijden van de baai en enkele grote rotsen in het water bieden geweldige mogelijkheden om te snorkelen in het stille en kristalheldere water.

Cala Deia restaurant

Restaurants aan het strand
Er zijn twee geweldige restaurants, die allebei een spectaculair uitzicht op de baai bieden. Met name Ca’s Patró March, dat direct op de kliffen aan de linkerkant van de baai ligt. Beide restaurants staan bekend om hun visgerechten.

Het bergdorp Deia
Een paar honderd jaar geleden begon Deia al kunstenaars, schrijvers en musici aan te trekken. Dat had een positief effect op de welvaart en na verloop van tijd werd het dorpje één van de rijkste en mooiste dorpen van Mallorca.

Deia

De gasten van deze plaats worden begroet door charmante steegjes met traditionele okerkleurige stenen huizen en kleine bloementuinen. Er is een fijne selectie van kleine galeries, overzichtelijke winkels en restaurants. Het restaurant Es Raco d’es Teix heeft zelfs een Michelinster. Er zijn ook een paar hotels, waaronder het luxe 5-sterren hotel Belmond La Residencia.

Beneden aan het strand Cala Deia staan een tiental huizen en een paar daarvan worden door particulieren verhuurd.


Kaart van Cala Deia
Het strand is niet al te groot, zoals je op de kaart kunt zien. Links van het strand staan enkele traditionele vissershutten en het restaurant Ca’s Patró March. Het andere restaurant bevindt zich vlak achter het strand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button