Cala San Vicente

Cala San Vicente kaartCala San Vicente, ook wel Cala Sant Vicenç genoemd, ligt aan de noordwestkust van Mallorca op ongeveer 6-7 kilometer ten westen van Puerto Pollensa. Het is het meest noordelijke vakantieoord van Mallorca en de afstand tot de luchthaven van Palma de Mallorca is 67 kilometer.

De stranden in het algemeen
Cala San Vicente heeft drie stranden te bieden, die allemaal fijn zand en zeer helder water hebben. De stranden bieden een mooi uitzicht op het schiereiland Formentor en de berg Cavall Bernat.

Cala Clara
Cala Clara

Cala Barques, het meest centraal gelegen, is het grootste en mooiste strand. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en het strand wordt door een badmeester bewaakt. Achter het strand zie je lokale vissers vaak hun netten voor de volgende visreis klaarmaken.

Vanaf Cala Barques leidt een klein pad naar Cala Clara, een wat kleiner strand. Cala Clara is bedekt met zand, maar je vindt er ook enkele stenen en rotsen. Er zijn geen openbare voorzieningen. Toch wordt het strand vaak goed bezocht waarschijnlijk omdat het de rustigste van de drie stranden is.

Cala Molins
Cala Molins

Het derde strand heet Cala Molins en is vanwege het fijne en heldere zand buitengewoon populair. Ongelooflijk dat het strand zich bijna elk jaar met nieuw zand vult. Bij Cala Molins worden ligbedden en parasols verhuurd en een badmeester houdt hier de zwemmers in de gaten.

Kindvriendelijkheid
Alle drie de stranden, maar vooral Cala Barques en Cala Molins, zijn redelijk kindvriendelijk. Er zijn echter dagen met felle wind en golven en dan zijn de stranden niet echt kindvriendelijk.

Cala San Vicente Mallorca

Watersporten
Bij Cala Barques is het mogelijk om waterfietsen te huren en de vele rotsen maken de baai interessant om in en rond te snorkelen.

Restaurants aan het strand
Bij Cala Barques zijn enkele kleine restaurants en bars. Bij de andere twee stranden zijn hotels met restaurants.

Cala San Vicente Mallorca

Het vakantieoord Cala San Vicente
Cala San Vicente is nog steeds een klein vissersdorpje. Het toerisme heeft de stad slechts minimaal beïnvloed, maar er is wel een fijne selectie van restaurants en enkele kleinere winkels. Kortom, Cala San Vicente heeft het allemaal voor de vakantie.

Het 3-sterrenhotel Globales Simar ligt direct aan Cala Clara en kijkt uit over de hele prachtige baai. De afstand tot het grotere strand Cala Barques is slechts 250 meter.


Bekijk hier onze video over Cala San Vicente 


Kaart van Cala San Vicente
De afbeelding toont aan de linkerkant het belangrijkste strand, Cala Barques. Het kleine strand in het midden is Cala Clara en naar rechts is het Cala Molins. Iets verder naar het oosten ligt het kiezelstrand Cala Carbo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button