Cala Mendia

Cala Mendia kaartCala Mendia is een klein vakantieoord aan de oostkust van Mallorca en ligt drie kilometer ten zuidwesten van de bekendere stad Porto Cristo. De afstand naar de luchthaven in Palma de Mallorca is iets meer dan 60km.

Het strand in het algemeen
Het mooie strand in Cala Mendia heeft dezelfde naam als het vakantieoord. Net als veel stranden aan de oostkust ligt ook dit strand in een baai en heeft aan beide zijden rotsen.

Cala Mendia strand

Het strand is slechts 60-70 meter lang, maar is wel meer dan twee keer zo breed. Het hele strand is bedekt met mooi wit zand, het water is helder en heeft prachtige turkooise tinten.

Er is een groot gebied met ligstoelen en er zijn parasols te huur. De overige faciliteiten, die je op dit strand vindt, zijn onder meer douches, toiletten en een grote parkeerplaats. In het hoogseizoen is er ook een badmeester aanwezig op het strand om een oogje in het zeil te houden.

Direct aan het strand ligt het 4-sterren familiehotel Insotel Cala Mandia Resort, dat verschillende zwembaden en een groot kinderzwembad met glijbanen en meer heeft. Perfect voor gezinnen, maar er is ook een ruimte voor volwassenen.

Cala Mendia Mallorca

Kindvriendelijkheid
Er is veel ruimte om te spelen in het zachte zand. Het water is niet erg ondiep, maar toch nog perfect geschikt voor kinderen. Als de wind vanuit het oosten komt, kunnen er wel aanzienlijke golven en onderstromen zijn.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten te doen, maar snorkelen in het heldere water is prachtig en dan vooral als je langs de kliffen gaat.

Restaurants op het strand
Net achter het strand vind je een populair restaurant. Het bestaat al een aantal jaren en heeft al vele vaste gasten bediend. Het restaurant is tevens een strandbar waar je ijsjes, koude drankjes en andere versnaperingen kunt kopen.

Cala Mendia Mallorca

Het vakantieoord Cala Mendia
Cala Mendia is een klein en rustig vakantieoord. De stad is in de vroege jaren ‘90 ontstaan en heeft een relatief hoog percentage particuliere vakantiehuizen. Hetzelfde geldt ook voor de naburige steden Cala Anguila en Romantica.

Er zijn een paar winkels in de omgeving, waaronder een supermarkt en een apotheek. In het nabijgelegen Porto Cristo, dat gemakkelijk bereikbaar is per taxi of per bus, vind je meer winkels. In Porto Cristo vind je ook de Coves del Drac grotten, die één van de grootste toeristische attracties van Mallorca zijn.


Cala Mendia kaart
Zoals je op de kaart kunt zien, is Cala Mendia grotendeels samengevoegd met de naburige steden Cala Anguila en Romantica. Alle drie de steden hebben mooie stranden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button