El Toro strand

El Toro kaartEl Toro is een kleine zeehaven, die in het zuidwestelijke deel van Mallorca is gelegen. De stad is geleidelijk aan het veel grotere vakantieoord Santa Ponsa vastgegroeid. Het ligt op ongeveer 23km van de hoofdstad, Palma de Mallorca.

Sunweb biedt veel populaire hotels in Santa Ponsa, zowel voor gezinsvakanties als voor koppelvakanties.

Het strand in het algemeen
Het strand in El Toro staat ook wel bekend als Playa El Toro, maar de officiële naam is Cala de ses Penyes Roges. Het strand dankt deze naam aan de prachtige rode rotsen, die een deel van het strand omringen.

El Toro strand

Het strand is 250 meter lang en heeft fijnkorrelig, goudkleurig zand. Het strand is ruimtelijk en daarom is er zelfs tijdens het hoogseizoen voldoende plaats. Het water is ondiep en de lange pier in de haven beschermt het strand tegen golven.

Je kunt op het strand Playa El Toro geen zonnenstoelen of parasols huren. Er zijn wel douches en toiletten op het strand. Tijdens het hoogseizoen is er ook een badmeester aanwezig, die een oogje in het zeil houdt. Als je met de auto komt, kun je deze direct naast het strand gratis parkeren.

Kindvriendelijkheid
Er is meestal genoeg ruimte om te spelen op het strand en het water is ondiep.

El Toro Mallorca

Watersportactiviteiten
Je kunt hier geen watersportactiviteiten doen, maar het is wel mogelijk om in de haven jetski’s, kajaks en boten te huren. Er zijn in de stad ook verschillende duikcentra te vinden.

Restaurants aan het strand
Net naast het strand vind je het restaurant La Terraza. Vanaf het dakterras is er een prachtig uitzicht op het strand, de haven en de baai. In tegenovergestelde richting vind je aan het einde van het strand ook nog Restaurante Playa El Toro.

El Toro marina

El Toro als vakantieoord
El Toro is een klein en rustig stadje met maar een paar hotels. Er zijn echter wel vrij veel vakantieappartementen te vinden, die vele maanden per jaar door hun Spaanse, Britse of Duitse eigenaren worden bewoond.

Rond de haven en in de straat achter het strand of de haven vind je een brede selectie aan cafés en restaurants. Er zijn ook een paar winkels en een supermarkt te vinden.

Port Adriano

El Toro staat vooral bekend om zijn haven Port Adriano. Het is in 2012 na een aantal jaren van renovatie heropend en is nu één van de grootste en modernste jachthavens op Mallorca. Tijdens het hoogseizoen worden er vaak concerten en andere evenementen in de omgeving van de haven georganiseerd.


El Toro op de kaart
Het strand ligt pal naast de mooie haven van Port Adriano. Iets verder naar het noorden kun je Santa Ponsa zien liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button