Het weer op Mallorca

Mallorca heeft een zeer aangenaam, subtropisch, mediterraan klimaat en het mooie weer is een van de redenen dat Mallorca zo populair is.

De prachtige bloemen van de amandelbomen zijn één van de eerste bloemen die op Mallorca in de lente tot bloei komen. De bomen bloeien al in februari maar het echte lenteweer komt pas in maart en april. Dit maakt maart en april dan ook de perfecte tijd om Mallorca te bezoeken, met name als je niet erg van drukte houdt.

Het hoogseizoen begint eind juni en duurt tot begin september. Gedurende deze tijd is het weer meestal zonnig en warm en kun je bijna alle dagen op het strand genieten. De zomeravonden zijn warm en perfect om te genieten van de heerlijke mediterrane gerechten in een van de restaurants met een terras.

Er valt niet veel regen op Mallorca. Het regent meestal tijdens de winter en dan vooral in oktober, november en december.

Serra de Tramuntana

Het weer in de lente
In de lentemaanden heeft Mallorca ook nog veel bezoekers. Hoewel er dan veel dagen met mooi weer zijn, is het meestal in maart en april nog geen strandweer. In mei zijn de gemiddelde dagtemperaturen 23º C, waardoor je meer kans hebt op dagen met mooi strandweer. Het water is in mei nog wel erg koud.

Het weer in de zomer
In de zomermaanden juni, juli en augustus schijnt de zon ca. 10-11 uur per dag. De gemiddelde dagtemperaturen zijn dan ca. 30º C, terwijl het ’s nachts ongeveer 23º C is. Echte hittegolven zijn ongewoon op Mallorca, maar ze kunnen zich wel voordoen. Het water is in de gehele zomer ongeveer 22º-24º C, waardoor het perfect is voor een verfrissende duik om af te koelen van het warme zomerweer.

Het weer in de herfst
Het mooie weer en de warme temperaturen blijven nog lang na de zomer aanhouden. Eigenlijk kan september nog als een werkelijke zomermaand worden beschouwd, hoewel er dan wel minder uren zon zijn. Het risico op dagen met bewolkt weer en regen stijgt in oktober, maar ook dan is het nog steeds mogelijk om op dagen met mooi weer aan het stand te zitten. Het laag seizoen begint op Mallorca in november.

Het weer in de winter
Ondanks het relatief zonnige weer is de winter het laag seizoen op Mallorca en zijn dus ook veel hotels gesloten. De gemiddelde temperaturen overdag zijn ca. 15º-16º C, maar de nachten kunnen koud zijn. Er valt meestal geen sneeuw, behalve in de bergen, waar in de winter sneeuw voorkomt.

Back to top button