Hidropark

Alcudia kaartHidropark is een populair waterpark in de omgeving van Port d’Alcudia in het noorden van Mallorca. Hidropark is leuk voor het hele gezin, maar de activiteiten zijn toch vooral op jongere kinderen gericht.

De waterglijbanen zijn samengebracht in twee zwembadgedeelten met in elk 6-7 glijbanen. Bij het afdalen van de waterglijbanen kan de snelheid wel flink oplopen en op de kleinste kinderen na kan iedereen zich hier prima uitleven. Op de Slide Race en de Soft Track kunnen 4-5 mensen vlak naast elkaar racen. Maar de hoogste snelheid wordt op de twee Kamikaze waterglijbanen bereikt.

Hidropark Mallorca

De kleintjes kunnen op hun beurt de waterglijbanen en andere leuke wateractiviteiten in de gebieden minipark en Childrens World uitproberen. Er is ook een park met een speeltuin en een groot springkussen. Hier is het ook mogelijk om enkele overdekte plekken met wat schaduw te vinden.

Hidropark waterpark

Eéns per uur komt het golfslagbad op gang en dan gooien de groten en kleinen zich rond in de golven. Uiteraard onder toezicht van badmeesters, zoals overal in het park. Andere activiteiten zijn wateraerobics met een instructeur, minigolf, een grote speelzaal met biljart, air-hockey en veel verschillende arcadespelletjes.

Hidropark kinderzwembad

Wie zin heeft in langere en nog wildere waterglijbanen kan naar het zuiden van Mallorca, waar de twee waterparken Aqualand El Arenal en Western Water Park liggen. Beide waterparken zijn van internationaal niveau.

Hidropark waterglijbanen

Toegang tot Hidropark
Hidropark is uitstekend bereikbaar. Voor wie met de auto komt, is er een grote parkeerplaats en anders verpest een taxi vanuit de omliggende plaatsen zoals Puerto Pollensa, Playa de Muro en Ca’n Picafort het vakantiebudget ook niet. Veel van de lokale bussen stoppen bij de bushalte ‘Magic’ aan de straat Carretera d’Artà. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het Hidropark lopen.

Hidropark kinderen

In 2023 is de toegangsprijs €29,95 voor volwassenen (11-60 jaar), €21,95 voor kinderen (3-10 jaar) en €21,95 voor senioren (60 jaar en ouder). Als de kaartjes vooraf op de website van het Hidropark worden gekocht, dan kan er ongeveer 10% worden bespaard.

Bekijk onze top 10 beste activiteiten op Mallorca.


Hidropark film


Hidropark op de kaart
Hidropark ligt linksboven op de kaart. Het grote en mooie zandstrand van Port d’Alcudia bevindt zich rechts ervan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button