Cala Sa Nau

Cala Sa Nau kaartCala Sa Nau ligt aan de oostkust van Mallorca op enkele kilometers ten noorden van de populaire stad Cala d’Or.

Cala d’Or heeft veel goede hotels, zowel voor gezinsvakanties als voor een romantisch uitje.

Het strand in het algemeen
Cala Sa Nau ligt op een prachtige locatie aan het einde van een 350 meter lange fjordachtige baai, die in de vorm van een S loopt.

Het strand is omgeven door lichtbruine en okerkleurige kliffen en op de achtergrond staan pijnbomen. Het is niet zo groot – het is maar ongeveer 40-50 meter lang en 70 meter breed – maar het zit zelden echt vol. Het witte, fijnkorrelige zand ziet er net als het heldere en kalme water schilderachtig uit.

Cala Sa Nau Mallorca

Er zijn ligstoelen en parasols te huur en het strand heeft zelfs een eigen strandbar. Je kunt gratis parkeren langs de weg die naar het strand leidt of je kunt helemaal beneden bij het strand egen een toeslag je auto kwijt.

Kindvriendelijkheid
Het fijne zand en het ondiepe water maken Cala Sa Nau een zeer kindvriendelijk strand.

Watersportactiviteiten
Je kunt op Cala Sa Nau geen watersportactiviteiten doen, maar de prachtige baai is wel zeer geschikt om te snorkelen langs de kliffen, dus vergeet niet om een duikbril en een snorkel mee te nemen.

Cala Sa Nau Mallorca café

Restaurants aan het strand
Cala Sa Nau is uitgerust met een uitstekende strandbar. Het fungeert ook meteen als een klein café en ze serveren een beperkte selectie van broodjes enz. Er zijn buiten enkele zitplaatsen.

Vakantieoorden in de buurt
Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Cala d’Or en dat ligt een paar kilometer meer naar het zuiden. Cala d’Or is een van de meest populaire vakantieoorden aan de oostkust en staat bekend om zijn prachtige stadscentrum en de vijf charmante stranden. De populaire Sol Cala d’Or Apartments bevinden zich in het hart van Cala d’Or en op loopafstand van alle mooie stranden.

Een beetje verder naar het noorden ligt Porto Colom. Deze stad is kleiner dan Cala d’Or en de winkels en restaurants zijn meer verspreid.


Cala Sa Nau kaart
De kaart laat duidelijk zien dat Cala Sa Nau diep in een baai met veel bochten ligt. Omdat het strand dieper in de baai is gelegen heb je geen uitzicht op de Middellandse Zee. In het zuiden zie je een kleiner strand met de naam Cala Mitjana en de vakantiebestemming Cala d’Or liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button