Cala Mitjana (noord)

Cala Mitjana kaartCala Mitjana ligt aan de noordoostkust van Mallorca en ligt dichtbij het vakantieoord Cala Mesquida.

Het is de bekendste van de twee Mallorcaanse stranden, die dezelfde naam hebben. De andere Cala Mitjana ligt aan de oostkust, een paar kilometer ten noorden van Cala d’Or.

Het strand in het algemeen
Cala Mitjana is prachtig tussen de bossen en de rotsen in een ongerepte natuurlijke omgeving gelegen. Het enige teken van beschaving is de weg, die aan de linkerkant van het strand loopt.

Cala Mitjana strand

Het strand is bijna 100 meter lang en bedekt met fijnkorrelig zand. Het water is helder, maar soms is er wel zeewier in het water en langs de waterlijn te vinden. Wanneer de wind uit het noorden of het noordoosten komt, kunnen er hoge golven zijn.

Er zijn verder geen faciliteiten op het strand en er zijn zelfs geen toiletten te vinden. Het is echter wel mogelijk om drankjes, ijs, broodjes enzovoort te kopen op het strand Cala Torta, dat op een paar honderd meter van Cala Mitjana ligt. Je kunt langs de weg dichtbij het strand parkeren.

Kindvriendelijkheid
Het water is redelijk diep en er zijn vaak hoge golven. Dus ook al is er voldoende ruimte om te spelen, het is in deze omgeving niet een van de meest kindvriendelijke stranden.

Cala Mitjana Mallorca

Watersportactiviteiten
Er worden in Cala Mitjana geen mogelijkheden om watersportactiviteiten te doen aangeboden.

Restaurants aan het strand
Er zijn in Cala Mitjana geen strandbars of restaurants te vinden, maar je kunt wel een leuk strandcafé met een fijne selectie op het strand Cala Torta, een paar honderd meter naar het oosten vinden.

Vakantieoorden in de buurt van Cala Mitjana
Het vakantieoord dat het dichtst bij het strand ligt, is Cala Mesquida, dat een paar kilometer naar het oosten ligt. Het is mogelijk om dit te voet langs de kust te bereiken, maar houd er wel rekening mee dat het terrein een beetje ruig is.

Cala Mesquida hotel
Cala Mesquida

Er zijn ooit plannen gemaakt om huizen en appartementen in Cala Mitjana te bouwen, maar deze plannen zijn weer ingetrokken. Dit was deels te wijten aan de uitdagingen voor de de levering van vers drinkwater aan het gebied.


Cala Mitjana op de kaart
Op de kaart kun je Cala Mitjana aan de linkerkant zien liggen, terwijl het meer populaire strand Cala Torta aan de rechterkant te vinden is. Verder naar het westen zie je het nog mooiere strand Cala sa font Celada.

Gerelateerde artikelen

Back to top button