Cala Figuera

Cala Figuera kaartCala Figuera ligt op het schiereiland Formentor in het noorden van Mallorca. Na slechts een paar kilometer vind je aan het einde van het schiereiland het populaire uitzichtpunt Cap de Formentor.

Het strand in het algemeen
Cala Figuera ligt diep in een baai en is omringd door hoge bergen.

Van nature heeft het strand zowel zand als grind. Er is echter veel meer grind dan zand aanwezig en er zijn ook enkele rotsen. Soms liggen er ook grote hoeveelheden zeewier op het strand.

In het zeer heldere water kun je met prachtige bergen op de achtergrond heerlijk zwemmen. De sfeer is er erg ontspannend en je zult er een rustigere ervaring hebben dan op de meeste andere stranden op Mallorca.

Cala Figuera is een echt natuurlijk strand zonder faciliteiten. Er zijn zelfs geen toiletten aanwezig.

Cala Figuera Mallorca

De weg naar het strand staat goed aangegeven en het strand ligt op 1,4km van de gratis parkeerplaats. Het pad is steil en ruig en de wandeling door de wilde natuur duurt ongeveer 15-20 minuten.

Kindvriendelijkheid
Cala Figuera is geen kindvriendelijk strand en ook het pad dat ernaar toe leidt, is niet geschikt voor kinderen. Als je graag met je kinderen naar het strand wilt, is Cala Formentor een veel betere keuze.

Watersportactiviteiten
Op het strand kun je geen watersportactiviteiten doen, maar de omstandigheden om te snorkelen zijn vanwege het heldere water en de rotsen wel perfect. Soms komt er een boot met duikers de baai in.

Cala Figuera Formentor

Restaurants aan het strand
Er zijn binnen een straal van enkele kilometers geen restaurants te vinden. Er zijn ook geen barretjes op het strand of kiosken in de buurt, dus vergeet niet om genoeg te drinken voor een warme dag op het strand mee te nemen.

Vakantieoorden in de buurt
Er zijn in de buurt van Cala Figuera geen vakantieoorden te vinden. Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Puerto Pollensa, dat zich 13-14km naar het westen bevindt.


Cala Figuera kaart
De kaart laat goed zien waar Cala Figuera zich binnen de baai bevindt. De kaart toont ook de MA-2210, die helemaal tot aan Cap de Formentor verder naar het oosten reikt. Het strand Cala Formentor ligt in het zuidwesten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button