Cala Formentor

Cala Formentor kaartZoals de naam al aangeeft is Cala Formentor gelegen op het schiereiland Formentor in het noord-oostelijke deel van Mallorca. Vanaf de stad Puerto Pollensa is de afstand ongeveer 6km met de auto door een bergachtig landschap.

Een paar kilometer voordat je Cala Formentor bereikt is er een prachtig uitzichtpunt. Hier is het mogelijk om je auto te parkeren en te genieten van het adembenemende uitzicht.

Het strand in het algemeen
Cala Formentor is een van de mooiste natuurlijke stranden van Mallorca, omgeven door bossen en het Tramuntana-gebergte.

Cala Formentor Mallorca

Het strand is bijna een kilometer lang, maar wel vrij smal. Het zand is fijnkorrelig en licht. Het water is zeer helder en heeft prachtige turquoise tinten.

Het strand heeft alle gebruikelijke faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten. Tijdens de zomer houdt een badmeester toezicht op het strand.

Cala Formentor is vooral in juli/augustus een populair strand en het wordt aanbevolen om dan tussen 10.00 – 11.00 uur naar het strand te komen. Er is een grote parkeerplaats waar je je auto in de schaduw kunt parkeren. Dit kost ongeveer € 7- € 10, maar veel mensen parkeren hun auto liever langs de weg.

Cala Formentor strand

Kindvriendelijkheid
Het strand heeft nogal ondiep water en is goed beschermd tegen de golven. Het enige nadeel is dat er niet veel ruimte is om met de bal te spelen of andere spelletjes te doen, waarvoor je een beetje meer ruimte nodig hebt.

Watersportactiviteiten
In aanvulling op de traditionele waterfietsen is het ook mogelijk om windsurf benodigdheden, kleine zeilboten en catamarans te huren.

Er is ook een boot met een glazen bodem die je langs Cala Formentor vaart.

Cala Formentor strand Mallorca

Restaurants op het strand
Er zijn twee restaurants op het strand. Eén van hen is gelegen in het midden van het strand naast een toeristische winkel. De andere bevindt zich een beetje verder naar het oosten en dit restaurant is rustiger en exclusiever.

In de buurt van de ingang van het strand is het mogelijk om ijs te kopen.

Vakantieoorden in de buurt
Cala Formentor is omgeven door bossen en bergen. Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Puerto Pollensa, dat een rustiger alternatief voor Port d’Alcudia is.

Cala Formentor heeft echter maar één hotel: het luxe hotel Royal Hideaway Formentor. Het hotel was één van de eerste luxe hotels op Mallorca en door de jaren heen hebben talloze beroemdheden zoals Charlie Chaplin en Winston Churchill het hotel bezocht. Een klassiek luxe hotel met veel geschiedenis.


Cala Formentor kaart
De afbeelding toont het lange strand. In het centrale deel van het strand vind je de pier waar je de boot met glazen bodem kunt vinden. Dit is ook waar je de toeristische winkel, één van de restaurants en de ijscoman kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button