Font de Sa Cala

Font de Sa Cala kaartDe badplaats Font de Sa Cala ligt aan de noordoostkust van Mallorca, op ongeveer drie kilometer ten zuiden van Cala Ratjada. Het is één van die vakantieoorden die het verst van de luchthaven van Palma de Mallorca verwijderd zijn, maar met de auto is die 82 kilometer meestal in iets meer dan een uur te doen. Zo groot is Mallorca.

Het strand in het algemeen
Het strand van Font de Sa Cala is groter en beter gemaakt, dus het is nu een heel mooi strand met fijn licht zand.

Font de Sa Cala strand

Het bevindt zich nog steeds in een kleine baai tussen lage kliffen en pijnbomen. Hoewel het strand maar 100 meter lang is en 60 meter breed, is er bijna altijd genoeg ruimte. Tijdens het hoogseizoen wordt het strand door strandwachten bewaakt.

Er zijn niet alleen huurmogelijkheden voor ligbedden en parasols, maar er zijn ook douches en toiletten. Er is ook een gratis parkeerplaats in de buurt van het strand.

Kindvriendelijkheid
Het strand is relatief ondiep maar er is wel altijd voldoende ruimte om op het strand te spelen. Een fijn strand dus voor gezinnen met kinderen.

Font de Sa Cala

Watersportactiviteiten
Er is op het strand een waterfietsenverhuur en er is een duikcentrum in de buurt. Ze verhuren er duikuitrustingen en kunnen voor zowel beginners als gevorderden duiktrips regelen.

Restaurants aan het strand
Er is een leuk café/restaurant aan het strand. Het doet ook goed dienst als strandbar, als je overdag op zoek bent naar koude versnaperingen.

Font de Sa Cala restaurant

Het vakantieoord Font de Sa Cala
Font de Sa Cala is een klein en rustig vakantiedorp met een paar grote hotels en veel particuliere vakantiehuizen. Iets boven de stad staan enkele exclusieve huizen met een prachtig uitzicht op de baai en de oceaan.

De stad is ideaal voor diegenen die een rustige vakantie willen en er zijn een paar goede golfbanen in de buurt. Volgens de gebruikers van TripAdvisor is het 4-sterrenhotel Iberostar Pinos Park het beste hotel in Font de Sa Cala.


De kaart van Font de Sa Cala
De kaart toont het strand, dat ongelooflijk mooi en goed beschermd in een baai is gelegen. Ten noorden van Font de Sa Cala ligt Cala Ratjada en de dichtstbijzijnde stad in het zuiden is Canyamel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button