Cala Blanca

Cala Blanca kaartCala Blanca ligt net buiten het vakantieoord Camp de Mar in het westelijke deel van Mallorca. Palma de Mallorca ligt op ongeveer 30km rijden.

Houd er rekening mee dat één van de drie stranden in Palma Nova ook wel Cala Blanca wordt genoemd.

Het strand in het algemeen
Cala Blanca ligt in een kleine baai in de prachtige, ongerepte natuur. De hele baai is omgeven door bergen, die gedeeltelijk zijn bedekt met bomen.

Cala Blanca

Het strand zelf is slechts 30-40 meter lang en maar een paar meter breed. Het is bedekt met grind/kiezels en hier en daar zijn er ook een paar rotsuitstulpingen (ook in het water).

Er zijn in de buurt van het strand geen faciliteiten en er zijn zelfs geen toiletten. Parkeren is mogelijk achter het strand en vanaf de parkeerplaats is er een klein grindpad van 100 meter dat naar het strand leidt.

Cala Blanca strand

Kindvriendelijkheid
Met de vele rotsen op het strand en in het water is Cala Blanca niet erg kindvriendelijk en dan vooral niet voor kleine kinderen. Af en toe komen er toch gezinnen met kinderen naar het strand en meestal zijn dit lokale bewoners omdat die er erg van genieten dat het strand niet zo heel erg druk bezocht wordt.

Cala Blanca Mallorca

Watersportactiviteiten
Op het strand in Cala Blanca worden er geen soorten watersportactiviteiten aangeboden, maar de baai is wel geschikt om te snorkelen.

Restaurants op het strand
Er zijn op het strand geen restaurants of bars te vinden. De dichtstbijzijnde restaurants bevinden zich in Camp de Mar en Port d’Andratx.

Cala Blanca Mallorca

Vakantieoorden in de buurt
Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Camp de Mar, dat een kilometer naar het oosten ligt. Het is een vrij nieuw vakantieoord met een prachtig zandstrand en een 18-holes golfbaan.

Paguera, een beetje verder naar het oosten, is een groter vakantieoord met drie prachtige stranden. Een paar kilometer naar het westen ligt de exclusieve badplaats Port d’Andratx, die door de jaren heen al door vele beroemde mensen is bezocht. Port d’Andratx is een van de weinige vakantieoorden op Mallorca zonder een groot zandstrand.


Cala Blanca op de kaart
Cala Blanca is te zien in de kleine baai, die zich in de hoek van een grotere baai bevindt. Een beetje in de richting van het noordoosten ligt Cala en Cranc, wat in veel opzichten op Cala Blanca lijkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button