Illetas

Illetas kaartHet vakantieoord Illetas, ook bekend als Illetes, ligt tussen Portals Nous en Cala Major op 10km ten zuidwesten van Palma de Mallorca.

Het strand in het algemeen
Platja d’Illetas, dat het grootste strand van Illetas is, is prachtig gelegen in een baai. Het strand is omgeven door hotels, maar de vele grote bomen dragen bij aan een gezellige sfeer op het strand.

Het prachtige zandstrand is ongeveer 200 meter lang en wel 50 meter breed. Op een gedeelte van het strand is het mogelijk om ligstoelen en parasols te huren en deze zijn erg populair tijdens het hoogseizoen. Achteraan het strand is het mogelijk om verschillende soorten massage te krijgen en natuurlijk zijn er ook douches en toiletten op het strand.

Illetas strand

Het kleine strand Cala Comptessa ligt op slechts enkele minuten lopen ten zuiden van het strand. En een beetje verder naar het zuiden vind je in een zeer mooie omgeving Cala Xinxell.

Bezoekers die met de auto komen kunnen deze parkeren in de straten achter het strand. In juli en augustus kan het moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden en zul je geduldig moeten zijn.

Kindvriendelijkheid
Het water is erg ondiep en er zijn zelden golven. Tijdens het hoogtepunt van de zomer is er helaas niet veel speelruimte.

Playa Illetas

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om waterfietsen te huren, maar afgezien van dat, zijn er geen andere watersportactiviteiten.

Restaurants op het strand
Er zijn drie restaurants direct achter het strand en een aantal van de tafels hebben een prachtig uitzicht over de baai. Bij een van de restaurants is er ook een bar aan het strand, waar koude drankjes en ijs worden verkocht.

Illetas als vakantieoord
Illetas is een exclusief vakantieresort dat niet ver van Palma de Mallorca ligt. De hotelstandaard is over het algemeen hoog en de meeste hotels hebben vier of vijf sterren, met inbegrip van het romantische Barcelo Illetas Albatros, dat gereserveerd is voor volwassenen.

Illetas restaurant

Langs de kronkelende hoofdstraat, Paseo de los Illetas, vind je een kleine selectie van restaurants en bars, evenals enkele kleine toeristische winkels. In het noordelijke deel van de stad is er een klein centrum met een supermarkt.

Als je een dagje wilt winkelen is Palma de Mallorca niet ver weg. Een beetje verder naar het zuidwesten zul je Portals Nous vinden, dat de thuisbasis is van enkele van de beste restaurants en de meest exclusieve nachtclubs op Mallorca.


Illetas kaart
De kaart toont dat het strand in de baai omringd is door grote bomen. Als je op de kaart naar het zuidwesten gaat, zul je Portals Nous zien. In het noordoosten vind je Cala Major, dat de thuisbasis is van de zomerresidentie van de Spaanse koninklijke familie en verder naar het noordoosten vind je Palma de Mallorca.

Gerelateerde artikelen

Back to top button