Colonia de Sant Pere

Colonia de Sant Pere kaartColonia de Sant Pere is een klein stadje in het noord-oostelijke deel van Mallorca. Met de auto is de afstand tot het vakantiepark Port d’Alcudia 30km, terwijl de afstand naar het vliegveld in de buurt van Palma de Mallorca 68km is.

Het strand in het algemeen
Het strand in Colonia de Sant Pere is 80 meter lang en 20-40 meter breed. Het strand is bedekt met goudkleurig zand dat op een paar plaatsen gemengd is met grind.

Colonia de Sant Pere strand

Het water is relatief ondiep en een golfbreker beschermt het strand tegen golven. Aan de andere kant van de golfbreker zijn er echter vaak hoge golven en een beetje verder naar het noord-oosten zijn de surfers klaar voor een ritje.

Het is niet mogelijk om ligstoelen en parasols te huren op het strand maar er is wel een douche. Het is geen probleem om een ​​parkeerplaats in de straat achter het strand te vinden. Op slechts 150 meter van het strand ligt het romantische ‘adults only’ Petit Hotel Rocamar, dat door gasten op TripAdvisor wordt beoordeeld als ‘Uitstekend’.

Colonia de Sant Pere Mallorca

Achter het strand vind je een mooie strandboulevard, die perfect geschikt is voor een wandeling. Deze loopt van de haven in het zuid-westelijke deel naar een klein strandje met stenen in het noord-oostelijke deel. Hier kun je genieten van de spectaculaire surfers.

Kindvriendelijkheid
Het strand is kindvriendelijk. Het zand is goed om in te spelen en het water is relatief rustig en ondiep.

Colonia de Sant Pere restaurant

Watersportactiviteiten
Geen, maar het gebied in het noord-oosten is populair onder surfers.

Restaurants op het strand
Er zijn diverse leuke restaurants aan zee direct achter het strand te vinden. Hier is het mogelijk om ijs en drankjes te kopen om meer naar het strand te nemen.

Colonia de Sant Pere strand restaurant

Colonia de Sant Pere Resort
Colonia de Sant Pere dateert uit 1880. Ondanks zijn relatief lange geschiedenis is het er echter niet in geslaagd om groter te worden dan 500-600 bewoners, die daar permanent wonen. Er zijn slechts een paar hotels, maar er zijn wel heel veel vakantiehuisjes te huur. Er is een redelijke selectie van restaurants en de meeste van hen liggen aan zee.

Colonia de Sant Pere heeft een relatief grote haven met een paar vissersboten, maar verder liggen er vooral jachten in de haven.


Colonia de Sant Pere kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button