Porto Colom strand

Porto Colom kaartPorto Colom ligt op ongeveer acht kilometer ten noorden van Cala d’Or aan de oostkust van Mallorca. De stad is vernoemd naar Christopher Columbus, die beweerde in Porto Colom te zijn geboren. Er is echter niet veel bewijs dat dit kan ondersteunen.

Het strand in het algemeen
Het grootste en mooiste strand van Porto Colom is Cala Marcal, dat in het zuidelijke deel van de stad is gelegen.

Het strand is in een prachtige baai gelegen en heeft daarom aan beide zijden rotsen. Hierdoor is het fijnkorrelige strand goed beschermd tegen golven en onderstromen.

Cala Marcal

Op het strand vind je alle gebruikelijke faciliteiten zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten. In het hoogseizoen is er ook een badmeester op het strand te vinden.

Bezoekers die met de auto komen kunnen in de straten net ten zuiden van het strand parkeren. Hier vind je ook een supermarkt waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt voor een dagje strand.

Kindvriendelijkheid
Op het strand is er voor de jongste kinderen een kleine speeltuin te vinden. Voor de oudere kinderen is er genoeg ruimte om te spelen en bijvoorbeeld te voetballen. Het water wordt heel langzaam dieper en er zijn bijna geen golven. Dus het is in principe een perfect strand voor kinderen.

Porto Colom Mallorca

Watersport
Porto Colom heeft de grootste natuurlijke haven van Mallorca en voor duikers zijn hier vele interessante plaatsen om te ontdekken. In de vele duikscholen in de stad kunnen beginners hun duikcertificaat halen en de meer ervaren duikers kunnen meegaan op een duiktocht om scheepswrakken, onderwatergrotten etc. te bewonderen.

Op het strand zelf is het ook mogelijk om waterfietsen te huren en je kunt langs de rotsen perfect snorkelen.

Restaurants aan het strand
Er zijn aan de rechterkant van het strand verschillende cafés en restaurants. Vanaf daar heb je ook een goed uitzicht over het strand en de prachtige baai. Er is ook een grote strandbar op het strand zelf te vinden.

Porto Colom restaurant

Porto Colom als vakantieoord
Porto Colom is een mooie en rustige stad, die niet te veel toeristen trekt. Dit kun je merken aan de vele gewone winkels in de stad, waaronder een grote supermarkt en een apotheek.

De meeste hotels in de stad zijn middelgrote hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en in het hele gebied is het rustig en schoon. Dit geldt ook voor Hotel JS Portocolom Suites, dat beschikt over een prachtig zwembad en moderne suites.

Portocolom

De avonden kunnen in de haven of op het stadsplein, waar je verschillende bars, cafés en restaurants vindt, worden doorgebracht. Het beste restaurant in de stad is Sa Llotja en ligt dichtbij de haven. In het laatste weekend van juni neemt het restaurant het in een wedstrijd Fira Gastronomica d’Es Pop genaamd altijd op tegen de andere restaurants in de stad en tijdens de wedstrijd wordt er vooral inktvis klaargemaakt.

Een ander belangrijk evenement is de TriStar Mallorca Triathlon waarvoor je je voor de officiële afstand of een kortere afstand kunt inschrijven. Dit evenement vindt jaarlijks in april plaats.


Porto Colom video


Porto Colom op de kaart
Zoals de satellietfoto laat zien, ligt het strand Cala Marcal een beetje ten zuiden van de stad maar een wandeling naar dit strand is zeker de moeite waard. De haven ligt iets verder naar het noorden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button