Es Molinar

Palma de Mallorca kaartDe wijk Es Molinar en het gelijknamige strand liggen enkele kilometers ten oosten van het centrum van Palma de Mallorca. De ontspannen sfeer in Es Molinar vormt een groot contrast met het hectische stadsleven in de hoofdstad.

Het strand in het algemeen
Het strand van Es Molinar ligt in een kleine baai tussen twee jachthavens, maar deze zijn vanaf het strand echter niet zichtbaar. Het strand is ongeveer 80 meter lang en het is bedekt met een mix van zand en grind.

Es Molinar Mallorca

Het water is de eerste paar meter ondiep, maar dan verdiept het zich nogal abrupt. Het strand is echter redelijk beschermd tegen golven. Er zijn op het strand geen faciliteiten, maar direct achter het strand zijn er wel een paar restaurants en winkels te vinden.

Hoewel Es Molinar aan de rand van de stad Palma de Mallorca ligt, zijn er verrassend weinig mensen op het strand. Dus hier kun je echt genieten van een uitje naar het strand in een rustige omgeving.

Kindvriendelijkheid
Het strand is omdat het water zich nogal abrupt verdiept niet erg kindvriendelijk. Er is op het strand echter meestal wel voldoende ruimte om te spelen.

Watersportactiviteiten
In Es Molinar zijn er geen watersportactiviteiten te doen.

Es Molinar strand

Strandrestaurants op het strand
Achter het strand ligt een klein pleintje met een aantal restaurants/cafés. In de buurt van de grote haven, ongeveer 50-100 meter naar het westen, zijn er nog meer eetgelegenheden te vinden.

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca is een moderne stad met verschillende charmante pleinen (met name Placa Major) en veel interessante en exclusieve winkels. De stad heeft veel goede restaurants, waaronder veel authentieke tapasrestaurants in de zijstraten. De grootste toeristische attractie in Palma de Mallorca is de La Seu-kathedraal.

Es Molinar is een kleine en zeer rustige wijk aan de rand van Palma de Mallorca. Dicht bij het strand ligt het prachtige 4-sterren Hotel Melia Palma Bay.

Le Seu
La Seu-kathedraal

Es Molinar kaart
De satellietfoto laat het gekromde strand zien op het midden van de kaatt. Ten westen, aan de andere kant van de haven, vind je C’an Pere Antoni. Nog verder west vind je eerst de La Seu Kathedraal en dan het centrum van Palma de Mallorca.

Gerelateerde artikelen

Back to top button