Cala d’Or stranden

Cala d'Or kaartCala d’Or is een mooi en enigszins exclusief vakantiedorp dat aan de oostkust van Mallorca ligt. De romantische baaien en het gezellige centrum zijn ideaal voor een romantisch uitje, maar de stad is ook erg populair onder gezinnen.

De stranden in het algemeen
Cala d’Or bestaat uit vijf kleine maar prachtige stranden. Ze bevinden zich allemaal diep in de kleine baaien en worden aan beide zijden omringd door kliffen.

De twee grootste stranden zijn het centraal gelegen Cala Gran en het noordelijk gelegen Cala Ferrera. Cala Esmeralda is middelgroot, terwijl Cala d’Or (net als de stad) en Cala Serena kleiner zijn.

Cala Ferrera
Cala Ferrera
Cala Gran
Cala Gran

Alle vijf de stranden zijn bedekt met fijn zand en er is zelfs de mogelijkheid om ligstoelen en parasols te huren. Het water is ongelooflijk helder en heeft een prachtige turquoise kleur. Bij elk van de stranden kun je perfect zwemmen!

De ruimte is in het hoogseizoen maar beperkt, dus het loont zeker om al vroeg te komen of een auto te huren en naar één van de natuurlijke stranden in de omgeving, zoals het grote S’Amarador of Cala Sa Nau dat ten noorden van de stad ligt, te rijden.

Cala Esmeralda
Cala Esmeralda
Cala d'Or
Cala Esmeralda

Kindvriendelijkheid
Er is tijdens het hoogseizoen niet altijd veel ruimte om te spelen. Maar afgezien daarvan is het water ondiep en rustig, dus in dat opzicht zijn de stranden erg kindvriendelijk.

Watersporten
Op Cala Gran en Cala Ferrera kunnen er waterfietsen worden gehuurd. Je kunt op Cala Esmeralda ook een windsurfuitrusting huren en als je liever gaat duiken dan is Cala Ferrera de perfecte bestemming. De baaien zijn uitstekend om te snorkelen. Het water is ongelooflijk helder en er zijn bij de kliffen veel vissen te zien.

Cala d'Or strand
Cala d’Or strand

Restaurants op het strand
Cala Ferrera biedt een selectie van restaurants op het strand. Er is in Cala d’Or een bar/café aan het strand en er is in Cala Gran nog een grotere selectie aan strandbars en restaurants.

Cala d’Or als vakantieoord
Cala d’Or betekent de Gouden Baai en deze naam past perfect bij deze prachtige stad aan de oostkust van Mallorca. Er zijn geen hoge gebouwen en de witte huizen zijn goed onderhouden en mooi. Hetzelfde geldt voor de hotels en het gezinsvriendelijke Inturotel Sa Marina ontvangt regelmatig goede recensies.

Cala d'Or Mallorca

In het prachtige centrum van de stad vind je een verscheidenheid aan goede restaurants, waaronder het tapasrestaurant Churchill’s Tapas Bar. Na het diner kun je een prachtige avondwandeling door de stad maken. Als je het beste ijs van de stad wilt proeven, dan is Cala d’Ice zeker een bezoekje waard. Het nachtleven is minder uitbundig dan op veel andere plaatsen op Mallorca.


Cala d’Or film


Cala d’Or op de kaart
De kaart toont alle vijf stranden in Cala d’Or. Vanuit de linkerhoek zie je Cala d’Or, Cala Gran, Cala Esmeralda, Cala Ferrera en Cala Serena liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button