Sa Coma

Sa Coma kaartSa Coma ligt aan de oostkust van Mallorca, net ten zuiden van Cala Millor. Tussen de twee vakantiesteden ligt het onbewoonde schiereiland Punta de n’Amer, dat met zijn wilde natuur indruk maakt.

Het strand in het algemeen
Het prachtige zandstrand van Sa Coma is bijna een kilometer lang en vrij breed. Het water is helder en relatief ondiep. Op dagen met oostenwind kunnen er echter golven verschijnen en dan houden strandwachten de zwemmers extra in de gaten.

Sa Coma strand

Het strand heeft veel gedeelten met ligbedden en parasols en natuurlijk zijn er ook douches en toiletten op het strand. Achter het strand loopt een brede boulevard, die perfect om te flaneren is. De promenade strekt zich helemaal uit tot aan Cala Moreya, net ten zuiden van de naburige stad S’Illot.

De grote 4-sterren Palia Sa Coma Playa ligt direct aan het strand en is met zijn vele activiteiten perfect voor een gezinsvakantie.

Sa Coma strand Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het zand is prima en hoewel het strand populair is, is er meestal wel voldoende ruimte om te spelen. Het water is ook kindvriendelijk, maar op dagen met wind uit het oosten kunnen de golven echter sterk worden.

Watersportactiviteiten
Sa Coma biedt vele watersportactiviteiten, zoals parasailing, jetskiën, een bananenboot en de klassieke waterfietsen.

Sa Coma restaurant

Restaurants aan het strand
Er zijn langs de boulevard veel restaurants, cafés en bars. Een aantal van hen is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Engelsen, die naar Sa Coma zijn verhuisd. Bij één van de restaurants is ook een fijne speeltuin.

Sa Coma Vakantieoord

Het vakantieoord Sa Coma
Sa Coma is één van de leukere toeristische steden van Mallorca. Het werd in de jaren tachtig als een toeristisch stadje ontwikkeld en is sindsdien gegroeid. De hotelstandaard is over het algemeen goed en veel hotels bieden ook uitzicht op de Middellandse Zee.

De stad heeft vooral langs de kust een grote keuze aan restaurants en cafés. In de straten achter het strand zijn veel toeristenwinkels en lokale supermarkten.

Safari Zoo

Sa Coma heeft veel mogelijkheden voor diegenen, die even willen ontsnappen aan het strandleven. Een voor de hand liggende activiteit is een rondrit door de stad met een minitrein of een paardenkoets. Een beetje meer zweet op het voorhoofd geeft een wandeling op het beschermde schiereiland van Punta de n’Amer, waar de uitkijktoren en het aangrenzende restaurant zich bevinden. Veel gezinnen met kinderen bezoeken ook Safari Zoo aan de rand van Sa Coma, waar het mogelijk is om wilde dieren vanuit je eigen auto of de safaribus van het park te zien.

Bekijk onze top 10 van de beste activiteiten op Mallorca.


Onze video van Sa Coma


Kaart van Sa Coma
Het grote zandstrand van Sa Coma staat heel duidelijk op de kaart. Iets naar het noorden ligt Cala Millor en direct naar het zuiden ligt S’Illot, waarmee Sa Coma samen is gegroeid. De Safari Zoo ligt in het noordwesten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button