S'Illiot

S’Illot – Cala Moreia

S'Illiot kaartHet voormalige vissersdorp S’Illot ligt iets ten zuiden van het vakantieoord Sa Coma aan de oostkust van Mallorca. Vanaf het vliegveld in Palma de Mallorca is het ongeveer 65 kilometer naar S’Illot.

Het strand in het algemeen
Het mooie strand van S’Illot heeft twee namen: Cala Moreya en Platja de S’Illot.

Het strand is 350 meter lang en heeft een gemiddelde breedte van 50 meter. Meestal is er voldoende ruimte op het strand.

Het strand heeft fijnkorrelig zand met een zeer lichte kleur. Het water is helder en wordt maar heel langzaam dieper. Op de dagen dat de wind uit het oosten komt, kunnen er relatief hoge golven ontstaan en dan zit je dichtbij de kleine haven het meest beschut.

Cala Moreia

Het is mogelijk om zonnestoelen en parasols te huren en er zijn douches om je na een duik in zee af te spoelen. Tijdens het hoogseizoen is er ook een badmeester aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Kindvriendelijkheid
Het strand is erg kindvriendelijk. Er is voldoende ruimte om te spelen in het zand en het water is ondiep. Als de wind uit het oosten waait, moet je wel oppassen voor golven en onderstromen.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om waterfietsen te huren. Als je graag een bredere selectie aan watersportactiviteiten wilt, is het verstandig om de strandboulevard naar het volgende strand in Sa Coma te volgen.

Restaurants aan het strand
Langs de kust achter het strand zijn er veel restaurants en cafés. Ze serveren allerlei soorten gerechten en volgens de beoordelingen van de gasten vind je het beste eten in The Beach Bar.

S'Illiot strand

S’Illot als een vakantieoord
S’Illot is geleidelijk aan bij het grotere en modernere vakantieoord Sa Coma gaan horen, maar in de steden is het heel anders.

In tegenstelling tot Sa Coma is S’Illot een traditioneel vissersdorp, dat maar slechts gedeeltelijk een toeristische bestemming is geworden. Dit betekent dat er nog steeds actieve vissersboten in de kleine haven liggen die, na een dag vissen, weer uit het water worden getrokken. De behouden groene gebieden zorgen ervoor dat deze stad een ontspannen sfeer ademt.

S’Illot heeft een goede selectie aan restaurants, cafés en toeristische winkels. Het nachtleven is erg rustig maar in het nabijgelegen Sa Coma is meer te beleven.

S’illot kaart
Het strand in S’illot is in het midden van de kaart goed zichtbaar. Als je een beetje naar het noorden kijkt, zie je het vakantieoord Sa Coma, dat een veel groter strand heeft. Nog verder naar het noorden vind je Cala Millor, het op één na grootste vakantieoord aan de oostkust van Mallorca.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info