Cala Ratjada

Cala Ratjada kaartCala Ratjada ligt aan de noordoostkust van Mallorca, op slechts een paar kilometer ten oosten van Capdepera. Met een afstand van 81 kilometer is het vakantieoord op Mallorca het verst van de luchthaven verwijderd.

Het strand in het algemeen
Het grootste en het bekendste strand van Cala Ratjada is Son Moll. Het strand ligt dicht bij de stad, maar met de vele bomen achter het strand en de prachtige kleuren van het water is het een leuke natuurbeleving.

Cala Ratjada Son Moll

Son Moll is 150 meter lang en vrij breed. Het is bedekt met het fijnste zand en op het strand worden er ligbedden en parasols verhuurd. Er is ook toegang tot douches, toiletten en een strandbar. En als je naar koude versnaperingen, snacks en vers fruit verlangt, is er een minimarkt in de buurt.

De brede strandpromenade Avinguda d’America loopt langs de kust van het strand naar de jachthaven. Het tochtje is een echte aanrader en zeker met een lekker ijsje in de hand.

Son Moll trekt veel bezoekers en daarom kan het moeilijk zijn om parkeerplaatsen dicht bij het strand te vinden.

Cala Ratjada promenade
Avinguda d’America

Kindvriendelijkheid
De eerste meters het water zijn goed voor kinderen, maar daarna wordt het al snel dieper. Al met al een kindvriendelijk strand.

Watersporten
Er is geen verhuur van watersportmateriaal, maar aan de rechterkant van het strand zijn er enkele rotsen die de moeite waard zijn om rond te snorkelen.

Cala Ratjada restaurant

Restaurants aan het strand
Er is een café/strandbar direct aan het strand zelf en er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.

Het vakantieoord Cala Ratjada
Net als veel andere vakantieoorden op Mallorca, was Cala Ratjada oorspronkelijk een vissersdorp en Cala Ratjada heeft na Palma de Mallorca nog steeds de op één na grootste vissershaven. De prachtige haven heeft echter ook veel jachten en natuurlijk boten waarmee de toeristen ondermeer naar het naburige eiland Menorca varen.

Cala Ratjada Mallorca
Cala Ratjada haven

De stad zelf is één van de mooiste vakantieoorden van Mallorca. Gewoon een wandeling langs de boulevard is de moeite waard, maar ook de straten achter de boulevard zijn leuk en hebben een ruime keuze aan winkels en restaurants.

De hotels zijn goed over de stad verspreid. Het viersterrenhotel Prinsotel La Pineda is centraal in de stad gelegen en het gezinsvriendelijke hotel ligt op loopafstand van de stranden Son Moll en Cala Agulla. Hetzelfde geldt voor het charmante havengebied.


Bekijk hier onze video over Cala Ratjada


Kaart van Cala Ratjada (Son Moll)
De kaart toont Son Moll net links van het midden van de afbeelding. De haven gaat verder naar het noordoosten. Nog verder naar het noordoosten vind je het kleine maar charmante strand Cala Gat. In het noorden ligt het populaire Cala Agulla.

Gerelateerde artikelen

Back to top button