Top 10 beste stranden van Mallorca

Laten we eerlijk zijn. Als 10 mensen, die Mallorca goed kennen, een lijst met de beste stranden op Mallorca zouden moeten samenstellen, zouden al deze lijsten totaal verschillend zijn.

Mallorca heeft zoveel stranden, die elk op hun eigen manier geweldig zijn. Kindvriendelijke stranden, romantische stranden, afgelegen natuurlijke stranden of levendige stadsstranden. Hieronder vind je een lijst met wat volgens ons de 10 beste stranden van Mallorca zijn.

Heb je advies nodig over waar je kunt verblijven op Mallorca? Bekijk dan onze gids met de beste vakantieoorden voor gezinnen, een romantisch uitje of een actieve vakantie.

S'Amarador

Nr. 1: S’Amarador
S’Amarador is al eerder in een grote Europese competitie verkozen tot beste strand van Europa. Het is een geweldig natuurlijk strand dat in het natuurreservaat Cala Mondrago in het zuidoostelijke deel van Mallorca is gelegen. Het grote zandstrand ligt goed beschermd in een prachtige baai en het ondiepe water is zeer kindvriendelijk.

Es Trenc

Nr. 2: Es Trenc
Het natuurlijke strand Es Trenc is het populairste strand van Mallorca en dus is het moeilijk te negeren. Het is een lang zandstrand met fijnkorrelig en licht zand en achter het strand liggen duinen. Het water heeft de mooiste turquoise tinten en dit maakt Es Trenc bijna tropisch. Er zijn ook een paar cafés op het strand te vinden, maar verder is het redelijk natuurlijk gebleven.

Es Caragol strand

Nr. 3: Es Caragol
Ben je op zoek naar een strand met minder toeristen en bereid om ongeveer een half uur te lopen? Dan moet je echt eens naar Platja des Caragol gaan, dat in de buurt van de meest zuidelijke punt van Mallorca, Cap de Ses Salines is gelegen. De omgeving is adembenemend en het water is kristalhelder. Er zijn geen voorzieningen, dus denk eraan om eten en veel drinken mee te nemen.

Port d'Alcudia

Nr. 4: Playa d’Alcudia
Playa d’Alcudia is een familieparadijs. Het is een gigantisch zandstrand met veel ruimte om te spelen en je vindt hier het meest kindvriendelijke water dat je je kunt voorstellen. Er zijn speeltuinen op het strand, je kunt er allerlei watersportactiviteiten doen en je vindt er vele restaurants. Het is erg populair en druk bezocht, maar toch is er meestal voldoende ruimte.

Cala Mondrago

Nr. 5: Cala Mondrago
Het strand van Cala Mondrago bevindt zich in het gelijknamige nationale park. Het is een prachtig natuurgebied, ideaal om te wandelen en een bezoek aan het prachtige strand, dat tot ver in een rotsachtige baai ligt, is echt een bezoekje waard. Het strand heeft licht, fijnkorrelig zand en de bezoekers hebben toegang tot de gebruikelijke faciliteiten, waaronder verschillende restaurants op het strand. Er is ook een pad dat naar S’Aramador (nummer 1 op de lijst) in de volgende baai loopt.

Cala sa Font Celada

Nr. 6: Cala sa font Celada
Dit stand is een beetje moeilijker te vinden. Vanaf de parkeerplaats bij het kleine strand Cala Estreta is het nog een uur lopen langs de kust, maar de ervaring is zeker de moeite waard. Cala sa font Celada ligt in een volledig ongerepte omgeving en zelfs in het hoogseizoen is het mogelijk om het strand helemaal voor jezelf te hebben. Het is moeilijk te geloven, maar de bovenstaande foto is op een warme en zonnige dag in juli genomen.

Cala Pi

Nr. 7: Cala Pi
Cala Pi is een klein, rustig vakantieoord dat in het zuidelijke deel van Mallorca is gelegen. Het gelijknamige strand ligt bijna 400 meter in een lange, smalle rotsachtige baai en dit is de perfecte plek om een ​​lange duik te nemen. Het strand heeft prachtig licht zand en ondiep water met mooie turquoise tinten. Het strand is zeer kindvriendelijk, maar let op: je moet wel een steile trap naar beneden nemen om op het strand te kunnen komen.

Calo des Moro

Nr. 8: Calo d’es Moro
De omgeving van het natuurlijke strand Calo d’es Moro is een prachtige baai, die met zijn rotsen en bijna turkoois water zeer indrukwekkend is. Dit is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Mallorca, maar helaas is het tijdens het hoogseizoen vaak erg druk hier. Er zijn geen faciliteiten op het strand.

Porto Cristo

Nr. 9: Porto Cristo
Als er een stadsstrand in deze top 10 zou moeten worden opgenomen, moet het Porto Cristo wel zijn. Het mooie zandstrand ligt goed beschermd in een kronkelende baai en het heeft een geweldig uitzicht op de bergen, de haven en de stad. Het strand heeft alle faciliteiten en is zeer kindvriendelijk. Het strand is ook een goed beginpunt als je een van de grootste toeristische attracties van Mallorca, Coves del Drac, wilt gaan bekijken.

Cala Xinxell

Nr. 10: Cala Xinxell
Hoewel Cala Xinxell aan de rand van het vakantieoord Illetas ligt, is het voor de meeste toeristen toch nog redelijk onbekend. Het strand ligt in een prachtige baai en het is ook een populaire plek voor zeilliefhebbers. De leuke strandbar biedt een ontspannen lounge-gevoel en het ondiepe water maakt het strand zeer kindvriendelijk.

Andere stranden
Er zijn nog vele andere stranden, die een plekje in deze top 10 hebben verdiend, maar helaas was er geen plaats voor de mooie stranden Cala Varques, Cala Mesquida, Cala Formentor of het mooiste stenen strand op Mallorca, Cala Deia.

Back to top button