Port de Sóller

Port de Soller kaartHet prachtige stadje Port de Sóller is gelegen in het westelijke deel van Mallorca. Het werd lang geleden als een zeehaven voor het bergdorpje Sóller gebouwd.

Het strand in het algemeen
Port de Sóller heeft twee zandstranden, die zich elk aan een uiteinde van de grote baai bevinden.

Het belangrijkste strand is een echt stadstrand, centraal gelegen in de buurt van de charmante haven. Dit strand is meer dan 200 meter lang en bedekt met fijnkorrelig, licht zand. Het water is bijna altijd kalm en dit is ook het meest kindvriendelijke strand van de twee.

Playa en Repic
Platja d’en Repic

Het andere strand in de stad heet Platja d’en Repic. Dit strand is ook prachtig gelegen en heeft aan de achterzijde grote palmbomen. Het is echter veel smaller en de eerste meters in het water zijn bedekt met kiezels en stenen.

Beide stranden hebben een prachtig uitzicht op de boulevard met een fijne selectie van restaurants en cafés. Beide stranden hebben ook faciliteiten zoals ligstoelen, parasols en douches.

Port de Sóller kinderen

Kindvriendelijkheid
Het stadstrand in de buurt van de haven is het kindvriendelijkste strand van de twee. Je vindt er bijna geen golven en het heeft ook in het water fijnkorrelig, licht zand.

Watersportactiviteiten 
Op het stadstrand is het mogelijk om kleurrijke waterfietsen en kajaks voor één of twee personen te huren.

Port de Sóller strand

Restaurants op het strand
Er is op beide stranden een brede selectie van restaurants en cafés te vinden. Het uitzicht over het strand, de baai en op de bergen is adembenemend.

Port de Sóller als vakantieoord
Port de Sóller is een zeer charmante zeehaven, omringd door de hoge bergen van de bergketen Tramuntana. Om er te komen, kun je een mooie rit via de bergweg naar Port de Sóller maken, maar het is sneller om door de tunnel te gaan.

Een andere interessante optie is een rit met de historische spoorlijn, die sinds 1912 Palma de Mallorca en Port de Sóller met elkaar verbindt. Je moet dan in Sóller overstappen.

Port de Sóller Mallorca

Met zijn smalle straatjes, gezellige oude gebouwen en zeer leuke restaurants is Port de Sóller een populaire attractie voor toeristen, die met de auto of de trein de stad zullen bezoeken. Maar de stad heeft ook een fijne selectie van hotels. Een van de beste is het 4-sterrenhotel Fergus Style Soller Beach, gelegen naast het strand en het stadscentrum. Het hotel krijgt zeer goede recensies van zijn gasten.


Port de Sóller film


Port de Sóller kaart
Beide stranden zijn prachtig gelegen in de baai Bahía de Sóller. Het stadstrand ligt net ten zuiden van de haven, terwijl Platja d’en Repic in het zuidelijke deel van de baai is gelegen. In het zuidoosten vind je het bergdorp Sóller, dat ook zeker een bezoekje waard is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button