Cala Mitjana (zuid)

Cala Mitjana zuiden kaartCala Mitjana is gelegen aan de oostkust van Mallorca, op slechts een paar kilometer ten noorden van het populaire vakantieoord Cala d’Or.

Dit strand is één van de twee stranden op Mallorca met dezelfde naam. Het andere en grotere, Cala Mitjana, ligt aan de noordkust van Mallorca.

Het strand in het algemeen
Cala Mitjana is prachtig gelegen aan het einde van een smalle, 250 meter lange, baai.

Het strand is slechts 20-25 meter lang, maar het is bedekt met zeer fijn korrelzand. Het water is glashelder en het strand ligt aan erg ondiep water. Door de ligging van het strand, zijn golven hier zeer zeldzaam.

Cala Mitjana strand

Er zijn, afgezien van een strandbar, bijna geen faciliteiten op het strand. Auto’s kunnen in de omgeving van Cala Sa Nau worden geparkeerd, wat ongeveer op 20 minuten loopafstand is.

Het strand wordt zelden druk, maar in juli en augustus komen er heel veel bezoekers.

Kindvriendelijkheid
Het water is ondiep aan het strand en hoewel er niet zoveel ruimte is om te spelen tijdens het hoogseizoen, is het strand zeer kindvriendelijk. Vergeet echter niet dat je 20 minuten moet lopen naar het strand.

Watersport
Er zijn geen watersportfaciliteiten in Cala Mitjana, maar de mooie, smalle baai is wel ideaal om te snorkelen.

Cala Mitjana strand Mallorca

Restaurants aan het strand
Er zijn geen restaurants, maar het is wel mogelijk om een drankje te kopen in de bar aan het strand.

Nabijgelegen vakantieoorden
Het vakantieoord het dichtst bij Cala Mitjana is Cala d’Or, welke is gelegen op een paar kilometer naar het zuiden. Een populair hotel in Cala d’Or is het 3-sterren Sol Cala d’Or Apartments, dat in het mooie stadscentrum is gelegen en op loopafstand is van alle vijf prachtige stranden in Cala d’Or.

Een beetje verder naar het noorden vind je Porto Colom, een kleiner vakantieplaatsje voor wie een rustigere vakantie wil. In Porto Colom ligt het grote strand Cala Marcal.


Cala Mitjana strand kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button