• Cala Mijana

  • Cala Mijana

Cala Mitjana (zuid)

Cala Mitjana kaartCala Mitjana is gelegen aan de oostkust van Mallorca, op slechts een paar kilometer ten noorden van het populaire vakantieoord Cala d’Or.

Dit strand is één van de twee stranden op Mallorca met dezelfde naam. Het andere en grotere, Cala Mitjana, ligt aan de noordkust van Mallorca.

Het strand in het algemeen
Cala Mitjana is prachtig gelegen aan het einde van een smalle, 250 meter lange, baai.

Het strand is slechts 20-25 meter lang, maar het is bedekt met zeer fijn korrelzand. Het water is glashelder en het strand ligt aan erg ondiep water. Door de ligging van het strand, zijn golven hier zeer zeldzaam.

Er zijn, afgezien van een strandbar, bijna geen faciliteiten op het strand. Auto’s kunnen in de omgeving van Cala Sa Nau worden geparkeerd, wat ongeveer op 20 minuten loopafstand is.

Het strand wordt zelden druk, maar in juli en augustus komen er heel veel bezoekers.

Kindvriendelijkheid
Het water is ondiep aan het strand en hoewel er niet zoveel ruimte is om te spelen tijdens het hoogseizoen, is het strand zeer kindvriendelijk. Vergeet echter niet dat je 20 minuten moet lopen naar het strand.

Watersport
Er zijn geen watersportfaciliteiten in Cala Mitjana, maar de mooie, smalle baai is wel ideaal om te snorkelen.

Restaurants aan het strand
Er zijn geen restaurants, maar het is wel mogelijk om een drankje te kopen in de bar aan het strand.

Nabijgelegen vakantieoorden
Het vakantieoord het dichtst bij Cala Mitjana is Cala d’Or, welke is gelegen op een paar kilometer naar het zuiden. Een beetje verder naar het noorden vind je Porto Colom.

Cala Mitjana strand kaart

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info