Es Caragol

Es Caragol kaartEs Caragol, ook wel bekend als Platja des Caragol, ligt op ongeveer 7 kilometer van de stad Ses Salines en is het meest zuidelijke strand van Mallorca.

De auto kan bij de vuurtoren van Ses Salines geparkeerd worden. Vanaf hier is het 30 minuten lopen over een ruig, maar mooi terrein.

Es Caragol strand
Es Caragol is een geweldig strand. Zeer rustig en met een prachtig uitzicht over de turkooizen zee.

Es Caragol strand

Het strand is ongeveer 500 meter lang en wel 60 meter breed. Het zand is fijn en licht. Aan de achterzijde van het strand zijn er een aantal duinen met schaarse vegetatie. Het ondiepe water is glashelder en heeft de meest fantastische kleuren blauw en turkoois.

Es Caragol biedt geen voorzieningen zodat de bezoekers voldoende drinkwater mee moeten nemen. Maar het voordeel hiervan is wel dat het strand niet veel bezoekers heeft.

Es Caragol Mallorca

Kindvriendelijkheid
De grote ruimte om te spelen en het ondiepe water maken het strand erg kindvriendelijk. Ouders moeten echter wel overwegen dat ze 30 minuten moeten lopen over ruig terrein.

Watersport
Het heldere water is ideaal om in te snorkelen.

Restaurants aan het strand
Er zijn geen restaurants of bars in de buurt.

Ses Salines vuurtoren

Resorts dichtbij het strand
Es Caragol is een rustig strand, ver weg van alle drukke resorts. De dichtstbijzijnde plaats is Colonia de Sant Jordi op zo’n 6 kilometer naar het noordwesten. In Colonia Sant Jordi raden we het 4-sterren Universal Hotel Cabo Blanco aan, dat dicht bij het strand ligt en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee biedt.


Es Caragol kaart
De kaart van Es Caragol toont het strand en haar prachtige omgeving. De dunne verticale lijn aan de zuidpunt van het eiland is de weg naar de vuurtoren van Ses Salines. Hier kan de auto (langs de weg) geparkeerd worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button