Ca’n Picafort

Can Picafort kaartCa’n Picafort ligt aan de noordkust van Mallorca in de baai van Alcudia en het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het populairste vakantieoord van Mallorca, Port d’Alcudia.

Het strand in het algemeen
Playa de Ca’n Picafort is bijna 1,5 kilometer lang en het belangrijkste strand in Ca’n Picafort. Het strand heeft licht, fijnkorrelig zand en het water is relatief ondiep.

Het strand beschikt over alle benodigde faciliteiten zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten. Tijdens het hoogseizoen wordt het strand door verschillende strandwachten bewaakt.

Can Picafort strand

Bij de hotels aan het strand is het meestal behoorlijk druk, maar als je iets verder doorloopt, is er voldoende ruimte. Achter het strand ligt een brede strandboulevard waar geen auto’s zijn toegestaan. De strandboulevard loopt vanaf de haven en loopt helemaal door naar het hotelgebied en het strand van Son Baulo.

Bezoekers die met de auto komen, kunnen het beste in de straten achter het strand parkeren.

Kindvriendelijkheid
Het ondiepe water maakt het strand geschikt voor kinderen, hoewel het water niet zo ondiep is als in de nabijgelegen haven van Alcudia. Het strand is niet zo goed beschermd tegen golven, maar op de meeste dagen is dit geen probleem.

Can Picafort strand Mallorca

Watersportactiviteiten
Op het strand kun je verschillende watersportactiviteiten zoals waterskien, een ritje met een bananenboot, windsurfen en de conventionele waterfietsen vinden. Er zijn dus voor het hele gezin activiteiten in en op het water te doen.

Restaurants op het strand
Langs de kust vind je vele restaurants, cafés en bars. Je kunt bijvoorbeeld eens bij La Santa of Sa Roqueta direct achter het strand gaan eten en beide krijgen trouwens geweldige beoordelingen van de gasten.

Can Picafort Mallorca

Ca’n Picafort vakantieoord
Tot eind jaren zestig was Ca’n Picafort een klein vissersdorp met slechts 200 inwoners, maar al snel ontwikkelde het zich tot één van de eerste vakantiebestemmingen op Mallorca. Het is vooral populair bij Duitse toeristen.

Tegenwoordig wordt een groot deel van de stad gerenoveerd en komen er gasten uit heel Noord-Europa. Ca’n Picafort voldoet aan de standaard van andere vakantieoorden op Mallorca. Om te genieten van een dagje winkelen, kun je de straten Paseo Colom en de drukke winkelstraat Josep Trias eens bezoeken. De restaurants in de stad met de beste beoordelingen zijn La Pinta en Rapha’s La Terracita.

Het meest gezinsvriendelijke hotel in de stad is Zafiro Can Picafort, met een gigantisch zwembad voor kinderen met een piratenschip, een kinderclub en ’s avonds voor zowel kinderen als volwassenen entertainment.


Bekijk onze video van Ca’n Picafort


Ca’nPicafort op de kaart
De kust loopt helemaal door tot Son Baulo. In het noordwesten zie je eerst Playa de Muro en vervolgens Port liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button