Es Trenc

Es Trenc kaartEs Trenc is gelegen in het zuidelijke deel van Mallorca tussen het kleine stadje Ses Covetes en het grotere vakantieoord Colonia Sant Jordi.

Het strand in het algemeen
Es Trenc is het beroemdste strand van Mallorca en het laatste grote natuurlijke strand dat nog niet bedorven is door grote hotels en tientallen restaurants.

Het strand bevindt zich nu in een nationaal park, dus hopelijk zullen er in de toekomst geen hotels of iets dergelijks in de buurt van het strand worden gebouwd.

Es Trenc strand

Het strand is meer dan twee kilometer lang en bedekt met fijnkorrelig helder zand. Achter het strand liggen er een aantal prachtige duinen maar het is niet toegestaan ​​om daar te verblijven. Het water is ondiep langs heel Es Trenc en de unieke turkooise tinten geven het strand een bijna tropische uitstraling. Dit is een van de mooiste plekjes van Mallorca.

In het water gaan er vaak zeilboten, catamarans en jachten van alle soorten en maten voor anker. Ze schommelen rustig op de golven en gelukkig wordt het strand niet geplaagd door luidruchtige watersportactiviteiten.

Es Trenc Mallorca

Es Trenc is het populairste naaktstrand van Mallorca en er zijn verschillende gemarkeerde secties voor naturisten. De meerderheid van de bezoekers draagt echter wel zwemkleding.

Er zijn tegen betaling een aantal parkeerplaatsen te vinden, die kunnen worden bereikt door het volgen van de borden naar Es Trenc. Het is vermeldenswaardig dat het strand meestal in juli/augustus veel bezoekers heeft.

Mallorca Es Trenc

Kindvriendelijkheid
Het strand is zeer kindvriendelijk. Mooi zand en zeer ondiep water. Op dagen met aanlandige wind kunnen er echter wel relatief hoge golven zijn.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten.

Es Trenc restaurant

Restaurants aan het strand
Er zijn een paar restaurants en cafés langs het strand te vinden. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op het strand en het water terwijl je geniet van je maaltijd. In het kleine stadje Ses Covetes is er een mini-markt.

Nabijgelegen vakantieoorden
Tot nu toe zijn de autoriteiten op Mallorca erin geslaagd om Es Trenc vrij van hotels te houden en ze voorkwamen onlangs in 2015 via het Spaanse Hooggerechtshof een ​​gigantisch bouwproject in de buurt van het strand.

Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Colonia Sant Jordi, dat op net iets meer dan een kilometer ten zuidoosten van Es Trenc is gelegen. Dit is een middelgroot en ontspannen vakantieoord met een aantal goede hotels en restaurants. In Colonia Sant Jordi kunnen we het 4-sterren Universal Hotel Marqués aanbevelen, dat een perfect uitzicht op het strand heeft.

In het noord-westen vind je het kleine stadje Sa Rapita, waar veel particuliere appartementen en een grote jachthaven te vinden zijn. Er zijn echter niet veel hotels in Sa Rapita.


Es Trenc film


Es Trenc kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button