Cala Millor strand

Cala Millor kaartCala Millor is het grootste vakantieoord aan de oostkust van Mallorca. De stad is geleidelijk vergroeid met het kleinere vakantieoord Cala Bona, dat ten noorden van Cala Millor ligt.

Het strand in het algemeen
Letterlijk vertaald betekent Cala Millor ‘de beste baai’ en het strand is eigenlijk een van de mooiste en breedste stranden aan de oostkust van Mallorca.

Het strand is meer dan een kilometer lang en vrij breed. Het zand is licht van kleur en fijnkorrelig en het water is schoon en helder. De relatief open baai betekent echter wel dat er op sommige dagen grote golven kunnen zijn.

Cala Millor

Op het strand vind je een hoop faciliteiten zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten. Achter het strand loopt een mooie strandboulevard met restaurants, cafés, bars en toeristische winkels. De kust leidt helemaal tot de volgende stad, Cala Bona.

Achter het strand loopt er ook langs de gehele kust een straat, die alleen toegankelijk voor voetgangers is en waar je ook een grote selectie aan restaurants, cafés, bars en winkels vindt.

Cala Millor strand

Kindvriendelijkheid
Het strand heeft mooi schoon zand en ondiep water waardoor het eigenlijk de perfecte plaats voor kinderen is. Denk er wel aan dat je rekening met de golven houdt, omdat die vaak onderstromen veroorzaken.

Watersportactiviteiten 
Op het strand in Cala Millor vind je allerlei watersporten zoals jetski’s, een bananenboot en parasailing. Er is ook een windsurfschool op het strand.

Cala Millor watersport

Restaurants aan het strand
Er zijn langs de brede kust vele restaurants en cafés te vinden. Twee van de beste restaurants zijn het Italiaanse restaurant Sapori d’Italia en het meer Spaans geïnspireerde Toni’s Restaurant.

Cala Millor als vakantieoord
Cala Millor is het grootste vakantieoord aan de oostkust van Mallorca. Het was een van de eerste vakantieoorden en in het begin was het vooral onder Duitse toeristen heel populair. Recentelijk is het aantal toeristen uit andere landen, met inbegrip van Scandinavië en Nederland, ook aanzienlijk gestegen.

Cala Millor restaurant

Langs de boulevard met vele palm- en dennenbomen vind je veel grote hotels, die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Hoewel Cala Millor een al wat oudere vakantiebestemming is, zijn de meeste hotels nog steeds van een goede kwaliteit. De meeste hebben een hoge standaard, net zoals het populaire strandhotel Hipotels Cala Millor Park.

Cala Millor Mallorca

In de stad vind je een grote selectie van restaurants, cafés en bars. Er zijn ook veel winkels te vinden en de meesten zijn gelegen aan een straat die alleen toegankelijk is voor voetgangers. Bezoekers die graag iets anders willen doen dan het bezoeken van het strand kunnen een van de vele boottochten maken of naar Porto Cristo, de thuisbasis van de populaire draakgrotten, gaan.


Cala Millor film


Cala Millor kaart
Cala Millor heeft een lang en mooi strand. Cala Millor is bijna vastgegroeid aan Cala Bona dat ten noorden van de stad ligt. In het zuiden vind je Sa Coma, maar deze twee steden worden gescheiden door het onbewoonde schiereiland Punta de n’Amer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button