Platja s’Estany

Colonia Sant JordiHet strand Platja s’Estany bevindt zich in het noord-westelijke deel van het vakantieoord Colonia Sant Jordi, ongeveer 14km ten zuiden van de grotere stad Campos. Het strand wordt ook wel Es Molí de s’Estany genoemd.

Het strand in het algemeen
Het prachtige strand Platja s’Estany is ongeveer 500m lang en gemiddeld 25m breed.

Het strand heeft licht en fijnkorrelig zand. Het water is erg ondiep en heeft prachtige turquoise tinten. Het strand is iets beter beschermd tegen golven dan het nabijgelegen strand Es Trenc.

Platja s'Estany strand

Er is een groot gedeelte met ligstoelen en parasols. Er zijn ook toiletten aan het strand, maar geen douches om het zoute water af te spoelen. Auto’s kunnen worden geparkeerd in Colonia Sant Jordi.

Kindvriendelijkheid
Het strand is zeer kindvriendelijk. Het enige kleine nadeel is dat het er een beetje te druk kan zijn om te spelen.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om voor zowel volwassenen als kinderen windsurf benodigdheden op het strand te huren.

Restaurants aan het strand
Midden op het strand is er een restaurant/café, dat tevens ook een strandbar is. Zie de foto bovenaan.

Platja Estany Mallorca

Nabijgelegen vakantieoorden
Platja s’Estany ligt dichtbij het vakantieoord Colonia Sant Jordi, dat een modern vakantieoord is met een oude binnenstad en een charmante haven. In Colonia Sant Jordi raden we het 4-sterren Universal Hotel Cabo Blanco aan, het hotel is dichtbij het strand ligt en een uniek uitzicht op de Middellandse Zee biedt.

Vanuit de haven zijn er boottochten naar Cabrera, een onbewoonde groep eilanden, die tijdens de Napoleontische oorlogen als een gevangenis voor Franse soldaten werden gebruikt. De eilanden zijn nu beschermd en een prachtige natuurlijke ervaring.

Colonia sant Jordi
Colonia sant Jordi

Colonia Sant Jordi wordt omringd door enkele van de mooiste stranden van Mallorca. Naast Platja s’Estany  zijn Es Dolc en het populaire Es Trenc ook vlakbij.


Platja s’Estany kaart
De kaart toont het prachtige Platja s’Estany ten noordoosten van vakantieoord Colonia Sant Jordi. Es Trenc ligt ongeveer 2 kilometer naar het noorden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button