Cala Murada

Cala Murada kaartCala Murada ligt in het zuidoosten van Mallorca, tussen de bekendere steden Cala d’Or en Porto Cristo. De luchthaven ligt op 60km afstand, dus met de auto duurt de reis iets minder dan een uur.

Het strand van Cala Murada in het algemeen
Het strand van Cala Murada is prachtig gelegen in een kleine baai met dezelfde naam. Het strand is ongeveer 100 meter lang en gemiddeld 50 meter breed.

Het zand is overwegend fijnkorrelig, op enkele plaatsen na waar het wat grover is. Het water is schoon en helder en het strand is met de Blauwe Vlag bekroond. Er zijn mogelijkheden om ligbedden en parasols te huren en er zijn toiletten en een douche om het zoute water van het lichaam af te spoelen.

Cala Murada strand

Aan de achterkant van het strand is er aan het einde van de rivier Torrent des Fangar een klein meertje. Naast het strand is er een grote parkeerplaats, die gratis is. Op slechts 500 meter afstand vind je het mooie Hotel Cala Murada, dat door gasten op TripAdvisor wordt beoordeeld als ‘Zeer goed’.

Kindvriendelijkheid
Cala Murada is niet erg ondiep, maar aan de andere kant zijn er zelden golven en er is meestal voldoende ruimte om op het strand te spelen. Een prima keuze dus voor gezinnen met kinderen.

Cala Murada Mallorca

Watersporten
Er zijn bij Cala Murada geen gemotoriseerde watersporten, maar er is wel de mogelijkheid om een ritje op een klassieke waterfiets te maken.

Restaurants aan het strand
Aan het strand is een groot café. Het café heeft een mooi groot terras met parasols en doet tevens dienst als strandbar.

Cala Murada restaurant

De badplaats Cala Murada
Met zijn vele bungalows en appartementen lijkt het vanzelfsprekend om te denken dat Cala Murada is opgericht met de bedoeling een vakantieoord te worden. Dit is echter niet het geval aangezien het vroeger een klein vissersdorpje was.

Nu zijn de vissersboten verdwenen en is het strand het middelpunt van de stad. Er zijn slechts enkele hotels, restaurants en supermarkten. Dus een hele relaxte stad, die op donderdag een beetje opleeft als er een markt dichtbij het strand is.


De kaart van Cala Murada
De baai en het strand van Cala Murada zijn in het midden van de kaart te zien. Let op het grote, mooie terras van het café met uitzicht op het strand. Een pad langs de kust leidt naar de nabijgelegen stranden van Cala Domingos Grans en Cala Domingos Petits in Calas de Mallorca.

Gerelateerde artikelen

Back to top button