Portals Nous

Portals Nous kaartPortals Nous ligt in het zuidwesten van Mallorca, op zo’n 10 kilometer van Palma de Mallorca.

Het strand in het algemeen
Het mooie strand in Portals Nous heet Platja de Portals Nous maar wordt ook wel Platja de s’Oratori genoemd.

Het 100 meter lange strand heeft fijn goudkleurig zand en het water is zeer helder. Het uitzicht over de jachthaven en het kleine eiland voor het strand is erg mooi. Het strand wordt tijdens de zomermaanden goed bezocht, maar is zelden te druk.

Bezoekers, die met de auto komen, moeten zich voorbereiden op een kleine wandeling aangezien het aantal parkeerplaatsen dicht bij het strand beperkt is.

Portals Nous Mallorca

Kindvriendelijkheid
Meestal voldoende ruimte om in het fijne zand te spelen. Het water blijft niet lang ondiep.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om aan de havenkant van het strand jetski’s, kajaks en een windsurfuitrusting te huren. Waterfietsen zijn op het strand te huur.

Portals Nous strand café

Restaurants aan het strand
Op het strand zelf is een kleine strandbar. Aan beide uiteinden van het strand vind je een moderne bar/café met loungemuziek en een prachtig uitzicht op zee.

Het resort Portals Nous
Portals Nous is een klein maar zeer exclusief resort. Het staat vooral bekend om zijn haven ‘Puerto Portals’ met dure jachten en zeilboten, die netjes naast elkaar liggen.

Portals Nous restaurant

Het havengebied staat ook bekend om de vele uitstekende en vrij dure restaurants, die alle soorten gerechten serveren. Net achter de haven is een leuk winkelcentrum met exclusieve kledingwinkels, juweliers, etc.

Het beste hotel in Portals Nous is het luxe 5-sterrenhotel Iberostar Grand Portals Nous, dat direct aan het strand ligt. Een absoluut fantastisch hotel met fascinerende kamers, een gastronomisch restaurant, een eigen kunstgalerie en nog veel meer.


De kaart van Portals Nous
De prachtige satellietfoto toont Platja de Portals Nous naast de haven. Aan de andere kant van het strand zijn er enkele lage kliffen en het prachtige uitzicht wordt met het kleine eiland voor het strand compleet gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button