Stranden aan de oostkust

Het oostelijke deel van Mallorca verwent zijn bezoekers met een diversiteit, die je nergens anders op het populaire vakantie-eiland zult vinden. Bergen, zandstranden, rotsachtige baaien, moderne vakantieoorden en charmante dorpjes – dit deel van Mallorca heeft het allemaal.

Deze diversiteit geldt ook voor de stranden. Hier vind je in de buurt van enkele van de populairste vakantieoorden van Mallorca zowel afgelegen baaien als lange zandstranden.

Cala Gran
Cala Gran

De oostkust staat echter het meest bekend om de stranden, die diep in de mooiste rotsachtige baaien liggen. In het Spaans wordt bij dit type strand vaak het woord ‘cala’ gebruikt en de meest prominente voorbeelden zijn de vijf mooie stranden bij het vakantieoord Cala d’Or (foto boven). Verder naar het zuidwesten vind je een andere beroemde cala: het natuurlijke strand Cala Mondrago (foto onder), dat in een prachtig nationaal park ligt.

Cala Mondrago Mallorca
Cala Mondrago

Voor wie zin heeft in een langere wandeling (min. 5 km) is de marmeren baai Calo de Marmols (foto hieronder) erg verleidelijk met zijn prachtige rotsen en kristalhelder water. De wandeling gaat door een tamelijk onbegaanbaar terrein, dus er zijn meestal niet al te veel bezoekers op het strand – zelfs niet in het hoogseizoen. De wandeling van 15 minuten naar het net zo mooie natuurlijke strand Cala Varques is iets minder inspannend, maar daar zul je in juli en augustus ook meer mensen tegenkomen.

Calo des Marmols
Calo des Marmols

De oostkust van Mallorca heeft veel populaire vakantieoorden, waarvan Cala Millor, Sa Coma en Cala Ratjada de grootste zijn. Alle drie de vakantieoorden hebben volop actie met grote all-inclusive hotels, veel winkels, een ruime keuze aan restaurants, grote stranden en een actief nachtleven voor de jongeren. Het mooie Cala d’Or (foto onder) is echter wat exclusiever en rustiger en heeft veel terugkerende bezoekers.

Cala d'Or Mallorca

Achter de kust liggen veel interessante steden, die zeker een bezoekje waard zijn. In het bijzonder de stad Artà, die je ondanks de toeristische invloed zal verrassen met een echte en authentieke Mallorca-ervaring. In de kleine smalle straatjes kun je producten van de vele plaatselijke ambachtslieden kopen en op dinsdag komt de plaatselijke markt tot leven en bruist van activiteit. Een ander stadje, dat je gezien moet hebben, is Felanitx dat bekend staat om zijn wijnproductie. Hier kun je op zondagochtend de plaatselijke markt bezoeken.


Oost Mallorca op de kaart
De drie grote vakantieoorden Cala Millor, Sa Coma en Porto Cristo liggen aan de noordkant van de oostkust en Cala d’Or ligt in het zuidelijke deel.

Back to top button