Cala s’Almunia

Cala s’Almunia kaartCala s’Almunia is een heel klein stadje met slechts 30 á 40 huizen. Het ligt niet ver van het meest zuidelijke punt van Mallorca en de dichtstbijzijnde grote stad is Santanyi, die op vijf kilometer naar het noorden ligt.

Het strand in het algemeen
Het strand in Cala s’Almunia deelt zijn naam met de stad, maar wordt ook wel eens Es Maquer genoemd. Het strand is gelegen in een ongelooflijk mooie rotsachtige baai en is omringd door pijnbomen.

Het strand van Cala s’Almunia is slechts 10 meter lang en 30 meter breed. Er zijn maar een paar rotsachtige gebieden op het strand zelf te vinden, maar er zijn wel enkele gebieden met zand en grind. Tijdens bepaalde periodes is er echter nauwelijks zand op het strand. Het water is kristalhelder en zeer uitnodigend om in te gaan zwemmen.

Cala s’Almunia strand

Er zijn geen toiletten of andere voorzieningen in de buurt van het strand aanwezig. Parkeren kun je in de kleine straatjes van Cala s’Almunia en dan kun je een lange, steile trap naar het strand nemen.

Er is een pad dat leidt van het meer populaire strand van Calo des Moro naar Cala s’Almunia. Het pad gaat nog verder naar het zuiden van Mallorca naar Cap de Ses Salines. Het hele pad is ongeveer acht kilometer lang en het duurt drie uur om het te bewandelen. Een zeer mooie reis voor degenen die hier graag naar toe willen.

Kindvriendelijkheid
Het water bij het strand is ondiep, maar er is maar zelden veel ruimte om te kunnen spelen. Denk ook aan de lange steile trap, die je moet nemen om bij het strand te komen.

Cala s’Almunia baden

Watersportactiviteiten
De condities om te kunnen snorkelen zijn in deze prachtige baai echt perfect. De rotsen worden ook vaak gebruikt om vanaf te springen, maar zorg er wel voor dat je eerst even de diepte van het water controleert!

Restaurants aan het strand
Er zijn geen restaurants of strandbars in de buurt van het strand te vinden. Het dichtstbijzijnde restaurant bevindt zich op een paar kilometer en ligt in Cala Llombards.

Cala s’Almunia Mallorca

Vakantieoorden in de buurt
Op een paar kilometer naar het noordoosten ligt de iets grotere stad Cala Llombards. Hier zijn wel een aantal particuliere vakantiehuizen bij het prachtige strand te vinden. Het dichtstbijzijnde echte vakantieoord is Cala Santanyi en ligt op vier kilometer naar het noordoosten. Dit is een ontspannen vakantieoord met een paar grote hotels en een handje vol restaurants.


Cala s’Almunia op de kaart
Het is misschien moeilijk te zien, maar het strand ligt eigenlijk in het midden van de kaart. Aan de andere kant van de baai hebben sommige lokale vissers hun boten liggen. Verder naar het oosten is het nog mooiere strand van Calo des Moro gelegen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button