Ses Covetes

Ses Covetes kaartSes Covetes is een klein stadje in het zuiden van Mallorca, ongeveer vier kilometer ten zuidoosten van de iets grotere stad Sa Ràpita.

Een overzicht van het strand
Het prachtige strand van Ses Covetes wordt ook wel Playa ses Covetes genoemd. Het is 300 meter lang en heeft een gemiddelde breedte van 20-25 meter.

Het strand is bedekt met fijn, wit zand en het ondiepe water glinstert in prachtige turquoise tinten. De achterkant van het strand grenst aan de zandduinen, hoewel deze zijn afgeschermd door een klein strohekje. Het is mogelijk om op het strand ligstoelen en parasols te huren en een hapje en drankje te nuttigen in het restaurant of bij de kiosk.

Ses Covetes Mallorca

In juli en augustus heeft Ses Covetes de neiging om behoorlijk druk te worden, dus kun je overwegen om het naburige strand van Es Trenc te bezoeken.

Met een beetje geluk kunnen bezoekers profiteren van de gratis parkeerplaatsen bij Ses Covetes. Anders is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding te parkeren op de parkeerplaats, die wordt gedeeld met Es Trenc.

Kindvriendelijkheid
Ses Covetes is een ondiep strand, waardoor het in dat opzicht kindvriendelijk is. De hoeveelheid beschikbare ruimte voor de kleintjes om te spelen is echter in juli en augustus wel beperkt.

Watersporten
Er worden geen gemotoriseerde watersporten in Ses Covetes aangeboden en hetzelfde geldt voor de naburige stranden van Es Trenc en Arenal de Sa Ràpita.

Restaurants aan het strand
Aan de achterkant van het strand is er een groot restaurant/bar aan het strand met uitzicht op de oceaan.

Ses Covetes restaurant

De stad Ses Covetes
Ses Covetes is een klein stadje met minder dan 100 permanente inwoners. Er zijn geen hotels, maar sommige privé-vakantiehuizen zijn wel te huur. De dichtstbijzijnde hotels zijn in Sa Ràpita en Colonia Sant Jordi.

Er zijn in Ses Covetes 4-5 restaurants/cafés, evenals een kleine supermarkt, wat ideaal is om op het strand even snel wat te kopen. De stad is in de zomer populair vanwege de ligging in de buurt van Es Trenc.


De kaart van Playa ses Covetes
Playa ses Covetes omvat het eerste 300 meter lange strand ten noordwesten van het stadje. Verder ten noordwesten van het strand vind je S’Arenal de Sa Ràpita.

Gerelateerde artikelen

Back to top button