Colonia Sant Jordi

Colonia Sant JordiColonia Sant Jordi ligt dicht bij de zuidpunt van Mallorca, Cap de Ses Salines. De tocht vanaf het vliegveld in Palma de Mallorca duurt ongeveer 40 minuten.

Bekijk de hotels van Sunweb in Colonia Sant Jordi.

Het strand in het algemeen
Platja d’es Port, of kortweg Es Port, is een gezellig stadsstrand in Colonia Sant Jordi. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het strand direct aan de haven, die aan meer dan 200 boten plaats biedt.

Colonia sant Jordi strand

Het strand is goed beschermd doordat het in een mooie baai ligt, dus het heldere water is bijna altijd rustig. Het zand is schoon en fijn en het is mogelijk om ligbedden en parasols te huren. Er zijn ook douches en toiletten op het strand.

Achter het strand is een brede promenade met prachtige palmbomen en een goede selectie aan restaurants en cafés. Aan de rechterkant van het strand is de haven, terwijl het dennengebied aan de linkerkant vaak een ontmoetingsplaats voor families uit de buurt is.

Auto’s kunnen gratis worden geparkeerd in de straten of op een parkeerplaats (tegen betaling) dicht bij het strand.

Mallorca Colonia sant Jordi

Kindvriendelijkheid
Er is volop ruimte om te spelen en het water wordt maar langzaam diep. Al met al een goed strand voor gezinnen met kinderen.

Watersporten
Het is mogelijk om verschillende motorboten, zeekajaks of waterfietsen te huren.

Restaurants aan het strand
Achter het strand ligt de kust met cafés en restaurants. Verschillende van hen dienen ook als strandbars.

Colonia sant Jordi restaurant

Het vakantieoord Colonia Sant Jordi
Colonia Sant Jordi is een middelgrote badplaats in het zuiden van Mallorca. Oorspronkelijk was het de haven van Campos, gelegen op ongeveer 10km in binnenland.

De stad is gezellig en vrij rustig, maar er zijn twee levendige wijken met restaurants, cafés en toeristenwinkels. Het ene gebied is de hoofdstraat Avenida Primavera in het midden van de stad en het andere gebied ligt aan het strand/de haven. De haven is nog steeds de thuisbasis van enkele vissersboten, maar qua aantal zijn ze allang door zeilboten en jachten weggeconcurreerd.

De meeste hotels bevinden zich in het noordoostelijke deel van de stad, de nieuwste wijk. Het 4-sterren Hotel Universal Marques is gunstig gelegen ten opzichte van de stad en de stranden. Het hotel krijgt zeer goede beoordelingen van zijn gasten.

Colonia sant Jordi Mallorca

Vanuit de haven vertrekt er dagelijks een rondvaartboot naar het kleine beschermde eiland Cabrera. Een heerlijke natuurervaring.


Colonia Sant Jordi film


De kaart van Colonia Sant Jordi
Strand Es Port is te zien naast de haven van Colonia Sant Jordi. Slechts iets naar het oosten ligt het strand Es Dolc. In het noorden vind je het ene prachtige natuurlijke strand na het andere. De bekendste is Es Trenc.

Gerelateerde artikelen

Back to top button