S’Amarador

S'Amarador kaartS’Amarador is één van de twee prachtige stranden in het natuurreservaat Cala Mondrago aan de zuidoostkust van Mallorca.

Een overzicht van het strand
Afgezien van zijn kleine strandbar, is dit juweeltje van een strand nog steeds in zijn natuurlijke staat. Het strand is omgeven door hoge pijnbomen en het uitzicht is echt adembenemend.

S’Amarador is 145 meter lang en 50 meter breed met fijn, wit zand en helder, ondiep water. Mocht je het even mooie naburige strand van Cala Mondrago willen bezoeken, dan kun je het 300-400 meter lange bergpad volgen dat de twee stranden met elkaar verbindt. Ondanks dat Cala Mondrago kleiner is dan S’Amarador, is het beduidend drukker.

S'Amarador strand

In 2008 werd S’Amarador door onbeach.com uitgeroepen tot het beste strand van Europa. Het strand moest het opnemen tegen maar liefst 3.000 andere Europese stranden!

Het is mogelijk om ligstoelen en parasols bij S’Amarador te huren en als je merkt dat je een pauze nodig hebt van het zonnen, kun je naar de strandbar gaan. In het hoogseizoen is er zelfs een badmeester aanwezig.

S'Amarador Mallorca

Je kunt je auto op vijf minuten van het strand op de grote parkeerplaats parkeren. Hoewel het is ontworpen als een betaalde parkeerplaats, lijkt het gratis te zijn.

Kindvriendelijkheid
Het water is ondiep en er zijn maar weinig golven. Bovendien is er veel ruimte om te spelen, waardoor het strand perfect voor kinderen is!

S'Amarador Mallorca

Watersport
Het strand is vrij van de geluidsoverlast van verschillende watersporten, maar bezoekers hebben meestal een goed zicht op de prachtige boten, die in de baai voor anker gaan.

Restaurants aan het strand
Er is een kleine strandbar waar bezoekers een drankje kunnen kopen om een zware dag op het strand door te komen. Het naburige strand van Cala Mondrago herbergt 2-3 restaurants en de wandeling die de twee stranden met elkaar verbindt is een geweldige ervaring op zich.

S'Amarador bar

Vakantiestadjes in de buurt
Het dichtstbijzijnde vakantiestadje is Cala Mondrago: een klein en vrij afgelegen stadje. Er zijn een paar hotels en restaurants in het stadje, maar door de kwaliteit van de stranden in de omgeving is het er altijd druk. Als je in de buurt wilt verblijven, kijk dan eens naar Hotel Playa Mondrago, dat in de buurt van het strand ligt.

De dichtstbijzijnde grotere vakantieplaats is Cala d’Or, dat 8 kilometer ten noordoosten van S’Amarador ligt. Het aanbod aan hotels, restaurants en winkels is daar veel groter.


Onze video van S’Amarador


De kaart van S’Amarador
De kaart toont S’Amarador in de linkerbenedenhoek en Cala Mondrago in het midden, terwijl Calo des Burgit in de rechterbovenhoek te vinden is. De omgeving biedt talloze wandelpaden, die het gemakkelijk maken om het meeste uit die prachtige omgeving te halen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button