Santa Ponsa strand

Santa Ponsa kaartSanta Ponsa ligt 20km ten zuid-westen van de hoofdstad Palma de Mallorca, dichtbij de twee andere populaire vakantieoorden Magaluf en Palma Nova.

Het strand Santa Ponsa in het algemeen
Santa Ponsa heeft in het centrale deel van de stad een mooi en groot zandstrand.

Het brede strand is bedekt met fijnkorrelig, licht zand. Aan de achterzijde van het strand zijn er bomen en palmbomen die tijdens de middaghitte schaduw bieden – ook voor de vele mooie groene vogels.

Santa Ponsa Mallorca

Het strand ligt op enkele honderden meters in een baai, wat ervoor zorgt dat het heldere water meestal rustig is. Dit maakt het ideaal om lang te zwemmen of met het hele gezin een mooie rit op een waterfiets te maken.

Tijdens het hoogseizoen is het strand heel populair, maar er is ruimte genoeg voor iedereen. Als je met de auto komt, is er een grote gratis parkeerplaats en er zijn ook parkeerplaatsen in de straat achter het strand te vinden.

Santa Ponsa strand

Kindvriendelijkheid
Er is volop ruimte om te spelen op het strand en het water is ondiep en meestal kalm. Daarom is het strand zeer kindvriendelijk en dit is één van de redenen waarom Santa Ponsa erg populair is onder gezinnen met kleine kinderen.

Watersportactiviteiten
Het strand van Santa Ponsa biedt de meeste vormen van watersport, waaronder jetski’s, kajaks en de conventionele waterfietsen.

Playa de Santa Ponsa

Restaurants aan het strand
Op het strand zelf zijn er twee tot drie strandtenten, maar in de straat die parallel loopt aan het strand zijn er veel restaurants, cafés en bars te vinden. Op het zuidelijke gedeelte van het strand zijn er een paar restaurants met een hogere ligging en vanaf hier kun je genieten van het geweldige uitzicht over de baai.

Santa Ponsa vakantieoord
Santa Ponsa is een relatief groot vakantieoord, maar nog steeds met een rustige en ontspannen sfeer. De stad heeft veel winkels en met meer dan 100 restaurants is iedereen in staat om te kunnn genieten van zijn of haar favoriete eten. De avonden zijn ook rustig, maar er is wel een discotheek voor het jonge publiek.

De hotels zijn verspreid over de stad. Hotel Iberostar Jardin del Sol Suites ligt direct aan de kust en krijgt goede recensies van haar gasten.

Mallorca Santa Ponsa

Er zijn vele activiteiten in het gebied in de buurt van Santa Ponsa. De meest populaire attracties zijn het Western Water Park, Marineland met zijn dolfijnenshows en de grootste show op Mallorca, Pirates Adventure, met dans en acrobatiek.


Bekijk onze film vanuit Santa Ponsa


Santa Ponsa kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button