Cala Bona

Cala Bona

Cala Bona kaartCala Bona ligt net ten noorden van Cala Millor aan de oostkust van Mallorca. De luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden met de auto.

De Spaanse hotelketen Protur heeft vier hotels in de stad. Drie daarvan zijn familiehotels en voor een romantische vakantie voor twee wordt het 4-sterren strandhotel Protur Alicia aanbevolen, dat zijn gasten op allerlei manieren verwent. Het heeft ook een geweldig dakterras met een zwembad!

De stranden Cala Bona in het algemeen
Officieel Cala Bona beschikt over drie stranden, maar slechts twee van hen kunnen worden beschouwd als echte stranden.

Cala Bona strand

Alle drie de stranden zijn gelegen in kleine baaien die beschermd worden door grote kunstmatige golfbrekers. De twee belangrijkste stranden zijn ongeveer 300 meter lang en tot 40 meter breed.

De twee belangrijkste stranden bestaan voornamelijk uit zand maar hebben ook delen met grind. In het water zijn er een aantal gebieden met zeer lage rotsen en keien.

Er zijn gedeelten met ligbedden en parasols en de voorzieningen omvatten ook toiletten, douches en een badmeester. Zeewier accumuleert zowel in het water als op het strand. Het meeste ervan wordt op een regelmatige basis verwijderd.

Cala Bona Mallorca

Kindvriendelijkheid
Sommige delen van de twee stranden hebben goede omstandigheden om te zwemmen. Anderen delen hebben lage rotsen en keien. Er is een speeltuin heel dichtbij de stranden.

Watersport
Geen; maar je zult in de naburige badplaats Cala Millor alle vormen van watersport kunnen vinden. De duikschool Albatros Diving ligt dichtbij de haven in Cala Bona.

Cala Bona hotel

Restaurants op het strand
Er zijn diverse cafés en restaurants in de buurt van de stranden.

Het vakantieoord Cala Bona
Cala Bona was eens een klein traditioneel vissersdorp. Nu is het een vrij rustig en ontspannen vakantieoord dat vooral is ingesteld op Britse toeristen.

Cala Bona badmeester

Cala Bona heeft een mooie wandelpromenade waar je vele winkels, cafés, bars en restaurants kunt vinden. Er is een fietspad dat Cala Bona met Cala Millor, Sa Coma en Son Servera verbindt. Je zult vele kleine supermarkten in Cala Bona vinden, grotere supermarkten zoals Eroski en Lidl zijn te vinden in Cala Millor.

Cala Bona film

Cala Bona kaart

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info