Safari Zoo

Safai Zoo kaartDe Safari Zoo brengt de Afrikaanse savanne naar je toe terwijl je tot rust komt op Mallorca. Het park ligt aan de oostkust van het eiland, net aan de rand van Sa Coma. De vakantiesteden Cala Millor en Porto Cristo bevinden zich op een klein stukje rijden vanaf het park.

Je kunt het grote savannegebied in je eigen auto ontdekken of je kunt de safaritrein nemen, die elke vijfenveertig minuten vertrekt. De route is, ongeacht wanneer en hoe je vertrekt hetzelfde: een stoffig pad van drie kilometer lang dat je langs kuddes dieren, open grasvelden en heel veel bomen leidt. De safaritrein brengt je dichtbij de dieren en je kunt zelfs de antilopen voeren.

Sunweb: Populaire accommodaties op Mallorca.

Safari Zoo bus

Er zijn ongeveer 600 dieren op de savanne. Afgezien van meerdere soorten antilopen, zijn er ook gazelles, zebra’s, struisvogels, neushoorns, nijlpaarden, gnoes, Watusi-runderen, flamingo’s en prachtige giraffen. Er zijn ook veel apen en het is aan te bevelen om je ramen te sluiten, omdat die best brutaal kunnen zijn!

Safari Zoo zebra

Bovendien is het niet ongebruikelijk dat de auto’s tot stilstand worden gebracht omdat er midden op de weg een aantal zebra’s staan. Op de open savanna van de Safari Zoo zetten de dieren het tempo in – bovendien is het best uniek als je achter een zebra of een aantal gnoes komt te staan.

Safari Zoo olifant

Als je eenmaal je weg door de savanne hebt gemaakt, kom je aan in een mooie kleine dierentuin, waar je olifanten, lama’s, maki’s, papegaaien en verschillende soorten apen zult vinden. De kinderen zullen het waarschijnlijk het leukst vinden om achter de hekken te gaan waar ze de zwarte dikbuikige varkens, geiten en ganzen kunnen ontmoeten. Er is ook een optie om een korte ponyrit te maken.

Safari Zoo zwarte dikbuikige varkens

Safari Zoo speelplaats

Als je eenmaal in de dierentuin bent, kun je naar het cafetaria gaan voor een drankje, een ijsje of een eenvoudige maaltijd. Je vindt ook een speeltuin en een souvenirwinkel in de buurt.

Meer informatie over de openingstijden en de prijzen vind je op de website van de Safari Zoo. Deze website biedt ook de vertrektijden voor de safaritrein en vertelt je wanneer de gratis pendelbus gasten ophaalt van Sa Coma en Cala Millor.


Safari Zoo video (officiële video)


Safari Zoo kaart
De onderstaande kaart toont het pad dat door de savanne loopt. Ten zuidoosten van het park zie je het vakantiedorp Sa Coma.

Gerelateerde artikelen

Back to top button