Alcudia strand

Alcudia kaartPort d’Alcudia is gelegen aan de noordkust van Mallorca op ca. 60km van Palma de Mallorca. De rit vanaf het vliegveld gaat voor het grootste gedeelte over de snelweg en meestal ben je er in minder dan een uur met de auto.

Het strand van Alcudia
De baai van Alcudia heeft een fantastisch zandstrand! Het strand is 10km lang en loopt helemaal van Ca’n Picafort in het zuiden naar Port d’Alcudia in het noorden.

Het strand is het breedst, wel 100 meter, bij Port d’Alcudia. Het zand is goudkleurig en fijnkorrelig en heeft erg ondiep water dat meestal volkomen rustig is. Het is heerlijk om erin rond te spetteren – ook voor zeer kleine kinderen.

Port d'Alcudia strand

Er zijn veel plaatsen waar het mogelijk is om ligstoelen en parasols te huren, maar er is ook volop ruimte voor degenen die liever op hun handdoeken liggen. De faciliteiten omvatten ook douches en toiletten.

Achter het strand is er een boulevard met hotels, restaurants, winkels enz. Hier kun je van alles kopen van eten en drinken tot strandballen en rubberboten. Bij de haven in Port d’Alcudia is er een grote speeltuin. Als je met de auto komt, is het mogelijk om te parkeren in de straten achter het strand.

Alcudia strand

Kindvriendelijkheid
Kindvriendelijker dan dit vind je niet. Het strand van Alcudia heeft mooi, fijn korrelzand en zeer ondiep water. Er zijn hier zelden golven.

Watersport
Op verschillende plaatsen langs het strand vind je allerlei mogelijkheden voor watersporten zoals parasailing, waterski’s, jetski’s, waterfietsen enz.

Alcudia watersports

Restaurants aan het strand
Er zijn vele restaurants, cafés en bars op het strand van Alcudia. Op het strand zelf, zijn er verschillende strandpaviljoens en er zijn ook restaurants te vinden langs de boulevard en in de straten achter het strand.

Port d’Alcudia resort
Port d’Alcudia is de grootste en de meest populaire vakantiebestemming in Mallorca, vooral bij gezinnen met jonge kinderen. Hier vind je allerlei winkels, activiteiten, speeltuinen en, niet op de laatste plaats, het meest kindvriendelijke strand van Mallorca.

Port d'Alcudia Mallorca

De meeste hotels hebben 3 sterren en zijn gericht op gezinnen met kinderen. Een van de meest kindvriendelijke hotels is het 4-sterrenhotel Zafiro Tropic. Hier zijn verschillende zwembaden met een groot piratenschip voor de kinderen en het is niet ver van het strand.

Er zijn een groot aantal restaurants in Port d’Alcudia en velen van hen serveren internationale gerechten, maar er zijn ook Italiaanse, Chinese, Indiase en meer traditionele Spaanse restaurants te vinden. Een aantal van de beste restaurants bevinden zich in de buurt van de haven.

Hidropark waterpark

Aan de rand van de stad vind je het grote waterpark Hidropark Alcudia. Een beetje verderop landinwaarts, vind je de oude stad Alcudia, dat een van de grootste toeristische attracties van Mallorca is.


Port d’Alcudia film


Port d’Alcudia kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button