Cala Comptessa

Cala Comptessa kaartCala Comptessa ligt in de stad Illetas, ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van Palma de Mallorca.

Illetas heeft in totaal drie stranden te bieden, waarvan Cala Comptessa de belangrijkste is. De anderen zijn respectievelijk Platja d’Illetas en Cala Xinxell. Alle drie bevinden zich binnen een paar honderd meter van elkaar.

Een overzicht van het strand
Cala Comptessa is een prachtig klein zandstrand, dat genesteld ligt tussen lage kliffen en hoge bomen. Het strand is nauwelijks 100 meter lang en is niet bijzonder breed.

Cala Comptessa Mallorca

Er zijn een klein aantal ligstoelen en parasols te huur. In de zomer is er een hevige concurrentie om de stoelen, dus ben er vroeg bij. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de parkeerplaatsen in de buurt.

Het kleine eiland Ille de Sa Caleta ligt op een paar honderd meter van de kust, dus ervaren zwemmers kunnen overwegen om een korte excursie te maken.

Kindvriendelijkheid
Cala Comptessa is een klein strand, dus er is niet veel ruimte om te spelen. Het water verdiept zich hier sneller dan bij het naburige strand van Platja d’Illetas, maar de locatie betekent dat het goed beschermd is tegen golven.

Cala Comptessa Illetas

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportfaciliteiten op dit strand.

Restaurants aan het strand
Verderop aan het strand is er een klein restaurant/café en van sommige tafels heb je een prachtig uitzicht op het strand en de Middellandse Zee.

Cala Comptessa restaurant

De stad Illetas
Illetas is een schilderachtige en enigszins exclusieve vakantiebestemming langs de kronkelende kust van Mallorca. Het heeft een goede selectie aan restaurants en cafés en in het noordoostelijke deel van de stad vind je een klein winkelcentrum met winkels en restaurants.

De hotels in Illetas zijn van een goede kwaliteit en de meeste van hen hebben vier of vijf sterren. Dit komt uiteraard tot uitdrukking in hun prijzen. Volgens TripAdvisor biedt Hotel Palace Bonanza Playa de beste waar voor je geld.

Jungle Parc Mallorca

Het gebied rond Illetas bruist van de uitstekende golfbanen en familie-activiteiten in de vorm van Western Waterpark, Marineland en Jungle Parc (foto hierboven). Ten slotte is Palma de Mallorca met al zijn winkels, culturele en gastronomische ervaringen, slechts een klein eindje rijden.


Kaart
De kaart hieronder toont duidelijk de locatie van Cala Comptessa, in de kleine baai omringd door bomen, aan. Het strand in het noorden is Platja d’Illetas, terwijl het strand in het zuiden Cala Xinxell is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button