Top 10 activiteiten op Mallorca

Plannen voor een gezinsvakantie op Mallorca? Of ben je misschien al goed op weg met je vakantie op Mallorca? In dit artikel hebben we de beste 10 activiteiten op een rijtje gezet voor gezinnen met kinderen, die Mallorca bezoeken.

Dit zijn onze suggesties voor een geslaagd familie-uitje. We hebben niet alleen alle drie de waterparken op de lijst gezet, maar ook een breed scala aan activiteiten voor kinderen en gezinnen. Er is ook een overdekte optie voor het geval je een regenachtige dag treft.

Aqualand el Arenal

1. Aqualand El Arenal
Voor gezinnen met kinderen is Aqualand El Arenal een absolute topper. Dit gigantische waterpark heeft glijbanen voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden, variërend van de bijna-vrije val van de Kamikaze tot de Crazy Race, waar maximaal vier gezinsleden tegen elkaar kunnen racen. Voor de kleintjes zijn er ook verschillende gebieden met kleine glijbanen en andere activiteiten. Het hele gezin kan ook genieten van het grote golfslagbad.

Jungle Parc Mallorca

2. Junglepark
Jungle Parc is een soort groot klimpark midden in het bos. Tussen de bomen vind je touwen, tokkelbanen, primitieve bruggen en andere uitdagende obstakels. Het park heeft drie parcoursen, elk met een eigen moeilijkheidsgraad, zodat het hele gezin mee kan doen. Het gemakkelijkste parcours, dat Piratas heet, is speciaal ontworpen voor kinderen van 4-12 jaar. Jungle Parc ligt net buiten Santa Ponsa.

Western Water Park

3. Western Water Park
Het andere grote waterpark van Mallorca heet Western Water Park. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het waterpark een consistent westernthema en beschikt het zelfs over een complete westernstad met een bank, een saloon en een kantoor van de sheriff. Het park heeft waterglijbanen in alle soorten en maten, dus het hele gezin kan meedoen. Er zijn ook grote zwembaden (met golven) en speciale zones voor de kleintjes.

Palma Aquarium Mallorca

4. Palma Aquarium
Als je een regenachtige dag treft of wat tijd in de schaduw wilt doorbrengen, is Palma Aquarium aan de rand van Palma de Mallorca een geweldige optie. Het hoogtepunt hier is één van de diepste haaientanks van Europa waar je doorheen kunt lopen in een tunnel. Er is ook een regenwoudgedeelte met een prachtige waterval en reptielen.

Hidropark Mallorca

5. Hidropark
Aan de noordkust, net buiten Port d’Alcudia, ligt Hidropark, het derde grootste waterpark van Mallorca. Het mag dan wel kleiner zijn, maar voor gezinnen met kinderen is er hier zeker genoeg vermaak voor een hele dag plezier. Er is een apart en spannend gedeelte speciaal voor de kleintjes en ze zullen het geweldig vinden! Voor oudere kinderen zijn er meer activiteiten in de andere twee waterparken van deze top 10.

La Reserva Puig de Galatzó

6. La Reserva Puig de Galatzó
Geen technologie, alleen maar natuur. Dat is het motto van Reserva Park, een indrukwekkend natuurpark aan de voet van het Galatzó-gebergte. De route door het park is ongeveer 3,5 km lang en duurt, afhankelijk van het aantal stops dat je maakt, in totaal ongeveer 1-2 uur. Verwacht echter veel stops want onderweg kom je bruine beren, adelaars, emoes en natuurlijke watervallen tegen. Reserva Park ligt op slechts een paar kilometer van het kleine bergdorpje Puigpunyent, dat ook zeker een bezoek waard is.

7. Tirolinas Go!
Bij Tirolinas Go Mallorca kun je slingeren als Tarzan, glijden over tokkelbanen van wel 250 meter lang en andere uitdagingen in de boomtoppen aangaan. Je kunt kiezen uit twee moeilijkheidsniveaus. Het park ligt in een klein bos op ongeveer 500 meter van het strand van Playa de Palma in de baai van Palma.

Katmandu Park Magaluf

8. Katmandu Park
Katmandu Park in Magaluf is misschien niet zo groot maar de meer dan 10 attracties zijn genoeg voor een heleboel leuke en ietwat gekke uurtjes met het gezin. Alles in Katmandu Park is een beetje eigenzinnig, vooral het ‘ondersteboven huis’ dat op zijn kop staat en je meeneemt op een tijdreiservaring. Maar er is ook een 4D-bioscoop, een schietpartij in een Westernstad en een gevecht tegen zombies. Er is ook een grote overdekte speeltuin en een klein waterpark met glijbanen.

9. Karting Magaluf
Bij Karting Magaluf krijg je de kans om een adrenalinekick als geen ander te ervaren. De snelste go-karts halen snelheden tot 90km/u, wat ongelooflijk snel is als je je slechts een paar centimeter boven het asfalt bevindt. Er zijn zes verschillende soorten go-karts beschikbaar, waaronder go-karts voor kinderen van 9-15 jaar, die snelheden tot 40 km/u kunnen halen.

Golf Fantasia

10. Golf Fantasia
Minigolf kun je in bijna elke badplaats op Mallorca spelen maar in Palma Nova vind je het neusje van de zalm op het gebied van minigolfbanen. Met 54 holes zijn er meerdere opties om een gewone ronde van 18 holes te spelen of zelfs alle 54 holes aan te pakken. De banen liggen in een prachtig groen gebied met kleine watervallen, vijvers, grotten en tropische planten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button