Es Carbó

Es Carbo kaartEr zijn maar weinig vakantieplaatsen aan de zuidkust van Mallorca, maar er zijn wel veel mooie, natuurlijke stranden. Eén daarvan is Es Carbó, dat ten zuidoosten van de vakantieplaats Colonia Sant Jordi ligt.

De makkelijkste manier om Es Carbó te bezoeken, is via de kust vanuit Colonia Sant Jordi. Met een paar kilometer af te leggen, kun je rekenen op 30-35 minuten om er te komen.

Een overzicht van het strand
Es Carbó is een echt natuurlijk strand met zand, water en bomen zover het oog reikt. Dit is de ideale plek om achterover te leunen en je te ontspannen met een goed boek of iets dergelijks.

Es Carbo Mallorca

Het strand is 1,4km lang, dus er is voldoende ruimte voor iedereen. Achter het strand liggen prachtige zandduinen met diverse planten, struiken en bomen. Op het strand zelf ligt meestal zeewier, want dat wordt bij Es Carbó niet verwijderd.

Er zijn geen voorzieningen, dus je zult er geen ligstoelen of toiletten aantreffen. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen en misschien ook een parasol om jezelf een beetje schaduw te geven.

Een paar honderd meter in het water zie je het kleine eiland Isla Moltona. Ervaren zwemmers zullen hier wel naartoe kunnen zwemmen. Aan weerszijden van het eiland liggen talloze bootjes voor anker.

Es Carbo strand

Kindvriendelijkheid
Als de kinderen eenmaal de wandeling naar Es Carbó hebben overleefd, is het strand ongelooflijk kindvriendelijk. Het strand biedt fijn zand, ondiep water en slechts af en toe een golf.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten bij Es Carbó, maar het is er wel heerlijk rustig.

Es Carbo bunker

Restaurants aan het starnd
Omdat er geen gebouwen bij het strand zijn, spreekt het vanzelf dat er ook geen restaurants aan het strand zijn. De dichtstbijzijnde strandbar bevindt zich op het strand van Es Dolc. Dit ligt op 1,5km afstand, in de richting van Colonia Sant Jordi.

Vakantieplaatsen in de omgeving
De dichtstbijzijnde vakantieplaats is Colonia Sant Jordi, de grootste vakantieplaats aan de zuidkust van Mallorca. In Colonia Sant Jordi raden we het 4-sterren Universal Hotel Cabo Blanco aan, dat dicht bij het strand ligt en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee biedt.


Es Carbó op de kaart
Es Carbó ligt rechtsonder op de kaart. In de linkerbovenhoek vind je het vakantiestadje Colonia Sant Jordi.

Gerelateerde artikelen

Back to top button